• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakan Özhaseki: Yaklaşık 100 bin çelikten ev yapacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Özhaseki, çeşitli ziyaretler için geldiği Kayseri'de, Kadir Has Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Çevre, İklim, Turizm ve Medya Konferansı'na katıldı.

Konferansta konuşan Bakan Özhaseki, 6 Şubat depremlerini hatırlatarak "18 ilimiz etkilendi. 14 milyon insan da zarar gördü. Yaklaşık 680 bin konut ve yaklaşık 170 bin iş yeri yıkıldı, hasar gördü veya yıkılmak üzere sırasını bekliyor. Maddi hasar 100 milyar doların üzerinde. Böyle büyük bir zararın yanı sıra elbette ki bu işin bir de manevi hasarı ve içimizde oluşturduğu acı var." dedi

Deprem bölgesinde yapılan çalışmalara değinen Bakan Özhaseki, "Yaklaşık 100 bin çelikten ev yapacağız. Bunların ihalelerini de çıkardık. Yeni bir teknoloji yalıtımı açısından, bizim bildiğimiz klasik usullerden çok daha faydalı ve verimli. Vatandaşlar evlerini yerinde dönüştürmek isterlerse bizler onlara destek verelim dedik. 245 bin kişi bize müracaat etti. Şu anda işlemlerini yaptırıyorlar. İlk ihaleleri bitti" dedi.

Özhaseki, "200 bin evin yapımına başladık. 6 ay içinde 100 bin civarında köy evimizi bitireceğiz. Yeni başlattığımız yapıları da en geç 1 sene içinde bitireceğiz. Böylelikle herkesin hakkını vererek, yaralarını sararak ve zararlarını tazmin ederek bu işin içinden çıkacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir