• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Meşal: Aksa Tufanı, terörist işgal rejiminin yenilebileceğini göstermiştir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS liderlerinden Halid Meşal, Uluslararası Parlamenterler İslami Forumu'nun düzenlediği konferansta konuştu.

7 Ekim'de başlatılan Aksa Tufanı Operasyonu'nun, işgal rejiminin Mescid-i Aksa'yı yıkma ve Kudüs'ü Yahudileştirme planlarının bir sonucu olduğunu belirten Meşal, Arap liderlerin bu süreçte siyonistler karşısında büyük bir acziyet gösterdiğini kaydetti.

7 Ekim'e giden sürecin gerekçelerini anlatan Halid Meşal, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli 5 bin esir, 17 yıldır abluka altında tutulan Gazze'nin yavaş yavaş ölümü ve Filistin davasını yeniden özüne kavuşturma düşüncesinin Aksa Tufanı Operasyonuna zemin hazırladığını belirtti.

Meşal, Filistin direnişinin intifada ile başladığını, Gazze Şeridi'ne açılan savaşlardan sonra geliştiğini ve Aksa Tufanı Operasyonu'nu gerçekleştirecek güce ulaştığını ifade etti.

Kassam Tugayları'nın seçkin mücahitlerinin Gazze Şeridi'ne kara harekâtı düzenleyen işgal güçleri karşısında gösterdikleri başarının iman ve Kur'an'ın yanında aldıkları eğitimin kalitesini gösterdiğini söyleyen Meşal, Arap ülkeleri liderlerinin siyonistler karşısında aciz kaldıklarını kaydetti.

Aksa Tufanı Operasyonu'nun işgal rejimine psikolojik, askeri ve istihbari hezimet yaşattığını anlatan Meşal, "Cezayirliler, Afganlar ve Vietnamlılar; bizden teslim olmamızı isteyen ezikleri dinleselerdi Cezayir, Afganistan ve Vietnam işgalden ve sömürüden kurtulamazdı" dedi.

Meşal, 7 Ekim'de yaşananların terörist işgal rejiminin yenilebileceğini gösterdiğini ve tüm dünyada Filistin davasının haklılığı konusunda bilinç oluşmasını sağladığını dile getirdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir