• DOLAR 32.384
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2394.693
  • ...
Bingöl'de "Kasım Ayı Sahabe Ayı" etkinliği yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını, İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Sahap Korkutata’ nın yaptığı program; ilahi ve ezgi dinletisi, sinevizyon gösterimi ile devam etti.

"Şahit olduklarımız bir dirilişin ve kıyamın başlangıcıdır"

İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Sahap Korkutata, "Yüce Allah, kitabında “Allah müminlerden kâfirleri ve zalimleri def etti ve def edecek” buyuruyor. Ben, Fillisin’ deki mücahit kardeşlerimizim bu müjdeye mazhar olduğunu düşünüyorum. Oradaki kardeşlerimiz bu hakikatin tekrar tecelli etmesinde büyük bir rol oynadılar. Onlar, verdikleri bu mücadeleyle hafızalara kazınacak, asla unutulmayacaklardır. Tıpkı, ashab-ı kiramın cengâver şahsiyetleri gibi onlar da unutulmayacaklardır. Onlar hatırlandıkça bu ümmet dirilecektir. Düşman mağlup olmaya mahkûmdur, galip olacak olan Gazzeli kardeşlerimizdir. Şahit olduğumuz olaylar ve görüntüler, can acıtıcı olabilir ancak bir asır sonrası için şahit olduklarımız bir dirilişin ve kıyamın başlangıcıdır.

Tarihi kendinizden uzak görmeyin. Tarihi, geçmişinizden aldığınız ışıkla geleceği aydınlatma olarak görün. Bizler de inşallah geçmişten aldığımız ışıkla Gazze’yi ve etrafını aydınlatacağız.

Rabbime hamd ediyorum. Bize bu güzide sahabeyi, ümmetin direniş günlerini gördüğü bir zamanda bizlere anlatmayı nasip etiği içim Allah’a hamd ediyoruz. Beni mazur görün lütfen, çünkü yüreğimizi dağlayan, dile getiremediğimiz acıları yaşayan Filistin’i de anlatacağız, anlatmalıyız da. Hz. Ali, oğullarına şöyle nasihat ediyor değerli kardeşlerim, Hz. Ali oğullarına şöyle nasihat eder: “ Tarihi kendinizden uzak görmeyin. Tarihi, geçmişinizden aldığınız ışıkla geleceği aydınlatma olarak görün. Bizler de inşallah geçmişten aldığımız ışıkla Gazze’yi ve etrafını aydınlatacağız.” dedi.

Molla Sahap, "Ve ben Hazreti Zübeyr ve ailesini düşündükçe, tıpkı Hazreti İbrahim, Hazreti İsmail ve Hazreti Hacer gibi “usve-i hasene” yani güzel örnektir diyebilirim.

Kuranda Hz. Peygambere şahsına münhasır olarak kullanılan “usve-i hasene” yani en güzel örnek aynı zamanda Hz. İbrahim ve ailesi için de kullanılır. Ve ben Hz. Zübeyr ve ailesini düşündükçe, tıpkı Hz. İbrahim, Hz. İsmail ve Hz. Hacer gibi “usve-i hasene” yani güzel örnektir diyebilirim. Hz. Zübeyr ile Esma ve oğulları Abdullah bin Zübeyr ile örnek bir ailedir. Efendimize 13-16 yaşları arasında iman ederek erken yaşlarda bu şerefe nail olan sahabelerden birisidir. Resulullah ile ilişkisi önemlidir. Çünkü tarihçilerimiz bir kimseyi konumlandırırken, o kişinin Resulullah ile olan ilişkisi ve yakınlığı üzerinden konumlandırmıştır. Ve bizler bugün Zübeyr diyorsak bu yakın ilişkinin bir tezahürüdür.” ifadelerine yer verdi.

Cengiz Aydın’ın konuşmalarını yapığı program, dua ile nihayete erdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir