• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İmam Hatip öğrencilerinden Gazze'de katledilen akranlarına anlamlı destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, Gazze'de şehit olan öğrencileri anmak ve eğitimden mahrum kalan öğrencilere destek olmak amacıyla " Yaşasın Filistinli çocuklar, Yaşasın Özgür Filistin" sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Okul Müdürü Zekeriya Bozmaz'ın selamlama konuşması ve ardından ÖNDER Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Taşkesen'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın önemi ile ilgili yaptığı konuşmayla devam etti.

"Çocuklar anneleri ve babalarının gözleri önünde şehit oluyor"

Yapılan konuşmaların ardından basın açıklamasını okuyan okul öğrencilerinden Ensar Özmert, "Her şeyden öte Gazzeli çocuklar ve gençler; Öğretmenler Günü olarak kutlanan bugünde temel haklardan olan eğitimi alamamaktadır. Bunu, kendisini “demokratik” ve “hürriyet savunucusu” gösteren devletler de sessiz bir şekilde izlemektedir. Bizler, Gazze’deki kardeşlerimiz için Türkiye’den sesleniyoruz; siyonist israil’in işlediği savaş suçlarının bir an önce durdurulmasını istiyoruz. Tüm vicdanı olan insanlığa çağrımızdır; tek yürek olup bu soykırıma dur diyelim. Annelerinden, babalarından, ailesinden ayrılan, anne babalarının gözü önünde şehit olan, gazi olan çocuklar… Velhasıl insanlık adına bu katliamı durdurun artık." diye çağrıda bulundu.  

"Boykotla büyük sonuçlar belki alamayacağız ama safımız belli olsun"

Özmert, "Ümmet coğrafyalarındaki tüm kardeşlerimize de bir çağrımız var! Arkadaşlar, biz burada cephede değiliz ama elimiz kolumuz bağlı bekleyemeyiz. Peki ne yapabiliriz? Sizleri boykota davet ediyoruz, boykota katılarak israil’e karşı olmaya davet ediyoruz. Boykotla büyük sonuçlar alamayacağız belki ama karınca kararınca safımız belli olsun istiyoruz. Peygamber Efendimizin hadisi şerifinde olduğu gibi, 'Kişi sevdiğiyle beraberdir' diyoruz. Biz de Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade edebilmek üzere boykota devam ediyoruz." dedi.

"Gazze’deki çocuklar da tüm çocuklar gibi yaşama ve eğitim alma haklarına sahip"

Gazze’deki çocukların da dünyadaki tüm çocuklar kadar yaşama ve eğitim alma haklarına sahip olduğuna vurgu yapan Özmert, "Hiçbir çocuk eğitim hakkından mahrum edilemez. Biz inanıyoruz ki dünyanın birçok ülkesinde vicdanı hür, aklı selim herkes bu seslenişimize destek verecektir. Filistinli çocuklar özgür olana dek durmayacağız. Sesimizle, sözümüzle, eylemlerimizle onlara destek olacağız." diye belirtti.

Etkinlik, Muhammed Yılmaz'ın okuduğu şiir ve ardından temsili olarak şehit olan çocukların adlarının okunmasıyla son buldu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir