• DOLAR 34.265
  • EURO 37.686
  • ALTIN 2911.814
  • ...
D.Ü'de rehber öğretmenlere sene başı toplantısı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde Diyarbakır Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla Rehber Öğretmenlerine yönelik olarak çocuklarda 'Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu' konusunda sene başı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Yapılan bilgilendirme toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü M. Hadi Ağırbaş, Şube Müdürü Hüseyin Han, Bağlar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Çelik ve 17 ilçe okullarında görev yapan rehber öğretmenler katıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü M. Hadi Ağırbaş yaptığı açılış konuşmasında 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek, rehber öğretmenliğin diğer branşlara göre daha çok önem arz ettiğini belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü Ağırbaş, rehber öğretmenlerden özellikle öğrencilerin sorunları ile ilgilenip çözüm önerileri sunmalarını ve rehber öğretmenlerin okulların kalitesini arttırmaları konusunda çaba sarf etmelerini istedi.

 

Bağlar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Çelik ise toplantının amacının okullarda karşılaşılan sorunların ve psikolojik desteğe ihtiyacı olan öğrencilerin iyileştirilmesine yönelik neler yapılabileceğinin paylaşılması olduğunu söyledi.

 

Çeşitli okulların rehber öğretmenleri okullarında yapılan faaliyetlerden kısa bilgiler verdikten sonra Dicle Üniversitesi Çocuk, Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Şeref Şimşek, günümüzde önemli halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkan Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunun (DEHB) 7 yaşından önce başlayan ve bireyin gelişim düzeyine uygun olmayan, dikkati toplama ve sürdürme, aşırı hareketlilik ve ataklıkla karakterize yaşam boyu devam eden bir sorun olduğunu belirtti.

 

Çocukta dikkat kusurunun özellikle eğitim hayatının başlamasıyla belirgin hale geldiğini, okulun başlamasıyla birlikte öğrenmeye karşı ilgisiz olabildiklerini söyleyen Şimşek, DEHB'nin nedeninin kesin olarak bilinmemekle birlikte değişik pek çok kaynağın biyolojik etkenlerin önemini gösterdiğini ifade etti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir