• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Alınç: Bedir'de takılan sarı sarık ile Gazze'deki kefiye aynı anlamı taşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 2015 yılında ilan edilen "Kasım Ayı Sahabe Ayı" kapsamında ilk 4 yıl sırasıyla 4 halife işlenirken, sonrasındaki yıllarda ise aşere-i mübeşşereden sahabeler işlenmeye başlandı.

"Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla Türkiye genelinde düzenlenen programları kapsamında Bursa'da, Hazreti Zübeyir bin Avvam anlatıldı.

Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından, Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen ve Umut Işık'ın sunuculuğunu yaptığı program, Cevher Kadinan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Tekdağ bir selamlama konuşması yaptı. Ardından Özlem Ajans sanatçılarından Nurullah Aslım, ilahi ve ezgilerini seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak Eğitimci Adnan Alınç katıldı.

"Allah yolunda büyük bedeller ödüyorlar"

Eğitimci Adnan Alınç

Hicretin, Müslümanların kaderi olduğunu söyleyen Alınç, "Doğup büyüdükleri bin bir emekle elde ettikleri topraklarını mallarını, yeri geliyor evladını ve ailesini terk edip başka diyarlara göç etmek zorunda kalıyorlar. Bizler hicret olaylarına hiç yabancı değiliz. İngilizlerin işgaliyle başlayan yaklaşık bir asırdan fazladır Filistin'de milyonlarca Müslüman, kendi öz vatanlarının dışında başka diyarlarda, çok ağır şartlarda mülteci kamplarında hicrete zorlanmışlar. Allah yolunda büyük bedeller ödüyorlar. Onların çektikleri imtihanları anlama noktasında çok benziyoruz. Belki de onları iyi anlamamızın sebeplerinden birisi de budur." dedi.

"Zübeyir bin Avvam'ın Bedir Savaşında takmış olduğu sarı sarık, bugün Gazze'de mücahitlerin takmış olduğu kefiyelerdir"

Alınç, "Bedir Savaşında Resulullah Aleyhisselam, Hz Zübeyir bin Avvama der ki; 'Ya Zübeyir, Allah'ın meleklerinin bir takım işaretleri vardır. Sen de kendine bir nişan edinsene.' Hz Zübeyir bin Avvam, Allah Resul'ünün bu tavsiyesi üzerine sarı bir bez parçasını eline alır ve başına nişan olarak onu sarar. Allah Resulü buyuruyor ki, vallahi Bedirde melekler hepsi Hz Zübeyir bin Avvam'ın takmış olduğu o sarı sarığa benzer işaretlerle başlarına bağlayarak gelmişlerdir. İnşallah bugün Gazze'de Allah'ın melekleri, siyonist işgal çetesine karşı mücadele eden aziz Müslümanların takmış olduğu kefiyeler ve Filistin puşusiyle inşallah mücadele ediyorlar." şeklinde konuştu.

"Milyarlarca Müslümanın yapamadığını bir avuç Müslüman yapıyor"

Bugün Gazze'de Allah'a vermiş oldukları sözleri asla değiştirmeyen, yiğitçe, kahramanca canlarını, bebeklerini, evlatlarını, annelerini ve eşlerini Allah yolunda şehit veren Allah'ın nice yiğit kulları olduğunu söyleyen Alınç, "Filistin'deki kardeşlerimizin acıları çok büyüktür. Acımız büyük, öfkemiz çok ama Allah'a hamd olsun biz bu mücadelenin çok büyük hayırlara vesile olacağını inanıyoruz. Bunun çok büyük sonuçları ve hayırlı neticeleri mutlaka olacaktır. Milyarlarca Müslümanın yapamadığını bir avuç Müslüman yapıyor. Dünyanın süper güçlerini dize getirmiş ve onları rezil etmişler. İnsanların zihinlerine ve kalplerine işledikleri yenilmezlik duygularını bir avuç Müslüman yerle yeksan etmiş." diye belirtti.

"Müslümanlar bütün malını ve mülkünü harcasaydı bu kazanımı elde edemezdi"

Alınç, "Kafirlerin milyarlarca dolar harcayarak, on yıllardır bütün medyayı ele geçirerek, kimi Müslüman gösterdikleri kişileri öne sürerek Müslümanlar vahşidir, Müslümanlar yamyamdır, kafa koparırlar ve boğaz keserler diye kötüledikleri insanları, Müslümanlardan uzaklaştırıp soğuttukları bir ortamda, bir avuç mücahitlerin vermiş olduğu bir aylık mücadele bütün kirli propagandaları çöpe atmıştır. Filistin'deki Müslümanların büyük bir acı ve sıkıntıları var. Ama Allah onlara büyük kazanımlar veriyor. Allah bu musibetle dünyanın yönünü şeytana kulluktan, nefse kölelikten çekip Allah'ı hatırlamaya ve ahiret olduğunu hatırlamaya, bunca acıya rağmen dayanan, direnen bu yiğit insanların sahip olduğu inancın kutsiyetini büyüklüğünü insanlara gösterdi. Şu an insanlar akın akın Allah'ın dinine geliyorlar. Vallahi Müslümanlar bütün malını ve mülkünü harcasaydı bu kazanımı elde edemezdi." diye konuştu.

Program, Mahmut Arslan'ın yaptığı dua ile son erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir