• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Estonya'da Rusya'ya "göçmen" suçlaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Estonya İçişleri Bakanlığı, çoğunluğu Somali ve Suriye'den olmak üzere yaklaşık 30 göçmenin geçen perşembe gününden bu yana Narva geçiş noktasından Estonya'ya girmeye çalıştığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Lauri Laanemets, yaptığı açıklamada, "Rusya'dan gelen göç baskısının artması" durumunda Estonya'nın sınır geçişlerini kapatmak ve resmi geçiş noktaları dışından girmeye çalışan göçmenleri engellemek için hazırlık yaptığını söyledi.

Laanemets, göçmenlerin Estonya sınır kapılarında "planlı bir şekilde ve 7 ila 11 kişilik gruplar halinde" göründüklerini ve göçmenlerin geri çevrilişinin Rus sınır muhafızlarının önceden hazırlanmış bir kayıt cihazıyla filme aldığını söyledi.

"Maalesef Rus sınır yetkililerinin ve muhtemelen diğer kurumların olaya karıştığına dair birçok işaret var," ifadelerini kullanan bakan, "Açıkçası, Avrupa'nın doğu sınırında devam eden göç baskısı hibrit bir saldırı operasyonudur," dedi.

Estonya'nın komşusu Finlandiya salı günü yaptığı açıklamada Rus yetkililerin, son iki hafta içinde çoğu Yemen, Somali, Suriye ve Irak'tan olmak üzere 500'den fazla sığınmacının gelmesi ile muhtemelen doğrudan ilgili olduğunu söyledi. (İLKHA)

 

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir