• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Öğretmeniz" dijital platformu yayında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan öğretmenlere ait eserlerin paylaşıldığı dergi, video kanalı ve internet sitesi yayına başladı.

Söz konusu bu yayınlar, Türkiye genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin kültürel birikimlerini ön plana çıkarmak, öğretmenlik mesleğinin toplumdaki değerini yüceltmek, saygınlığını artırmak, öğretmenlere yaptıkları her çalışmanın kıymetli olduğunu, bu çalışmaların Bakanlık tarafından desteklendiğini hissettirmek, göreve yeni başlayan öğretmenlere mesleğin yüceliğini gösterebilmek gayelerini amaçlıyor.

Bu kapsamda dijital olarak yayımlanan "Öğretmeniz" dergisi, tamamen öğretmenlere ait sanat, spor, kültürel ve edebî çalışmalarından meydana gelen içeriklerden oluşuyor. Bu amaç doğrultusunda Öğretmeniz dergisi; "fotoğraf sanatı, şiir, deneme, eğitimde iyi uygulamalar, öğretmen anıları, ayın teması-köşe yazısı, başarı hikâyeleri, seyahat yazıları, mevzuat değişiklikleri, şehit öğretmenlerimiz" gibi bölümlerden oluşuyor.

Sosyal medya kanalında ise öğretmenlerin anlatımıyla hazırlanmış video içeriklere yer veriliyor.

Hazırlanan internet sitesinde ise, video içerikler ve dergi sayılarına yer veriliyor.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Her birey, öğretmenlerinden izler taşır ve gelecek, iz bırakan bu öğretmenler sayesinde şekillenir. Öğretmenlerimizin başarılı çalışmalarını ve özgün eserlerini sergileyebilmelerine imkân sağlamak için hazırlanan dergimiz, video kanalımız ve internet sayfamız yayında. Tarihe bıraktığınız izlerin somut bir hatırası olması dileğiyle..." ifadelerini kullandı.

Öğretmeniz Dergisi'ne ulaşmak için tıklayınız. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir