• DOLAR 34.282
  • EURO 37.691
  • ALTIN 2909.484
  • ...
İstanbul Umut-Der Duaya Çağrı Etkinliği Düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Sultangazi`de bulunan İlim ve Hayırda Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İstanbul Umut-Der) 14 Eylül cumartesi günü yatsı namazından sonra Sultançiftliği merkez camii önünde başta Mısır, Suriye ve Filistin olmak üzere tüm İslam beldelerinde zulme maruz kalan Müslümanlar için dua programında bir araya geldiler.. Halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik , Mola A.Bari Çelik Hoca`nın okuduğu Kur`anı Kerim tilavetiyle başladı..

Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul Umut-Der Başkanı A.Baki Yeşilmen, konuşmasında Müslümanların gerektiğinde tereddüt etmeden canıyla, bu mümkün olmadığında malıyla müslüman kardeşinin yardımına koşmalıdır. Hiç değilse dua ile kardeşinin derdiyle dertlenmeli ve onu yalnız başına bırakmamalıdır.

İslamın izzetli, üstün olduğu, mensuplarının da izzet, şeref ve onur sahibi olduklarını, izzet ve şerefin kemalatına ulaşmak için her türlü cehaleti ortadan kaldırmaları gerektiği. Bunun için doğru kaynaklardan hep okumalı ve okuduklarımızla amel etmeliyiz. Birbirimizi sevelim ki sui zanla aramıza tefrika girmesin. Birbirimizden asla nefret etmeyelim. Tüm nefretimizi İslam ve insanlık düşmanı, katliam ve kötülüklerin asıl sorumlusu olan Amerika ve İsrail`in başını çektiği küfür sistemine karşı kullanalım, diyerek Ümmetin vahdetine vurgu yaptı..
Program katılanları duygulandıran, gözyaşlarıyla aminler dedirten duayla son buldu.

Hamza ALTUN (İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir