• DOLAR 34.278
  • EURO 37.652
  • ALTIN 2912.485
  • ...
Mersin'de 150 bin öğrenci Kur'an öğrendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin İl Müftüsü Ali Melek, il genelinde yaz Kur'an kurslarına giden öğrenci sayısının 150 binin üzerinde olduğunu açıkladı. Melek, yaz Kur'an kurslarında öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirebilmesi için velilerin okullarda da seçmeli ders olarak Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler ve Peygamber Efendimizin (s.a.v) hayatını seçmeleri gerektiğini ifade etti.



Hac için 18 bin 656 kişi başvurdu
Bu yıl itibari ile Mersin'de Hacca gitmek üzere 18 bin 656 vatandaşın müracaatta bulunduğunu aktaran Melek sözlerini şöyle sürdürdü, "Bilindiği gibi Suudi makamlarınca bir kota uygulaması vardır. Ancak bu yıl Arabistan'da yapılan inşaat ve onarım nedeni ile belli bir oranda tekrar kısıtlamaya gidildi. Buna göre yüzde 60 ve yüzde 40 oranında oran düşürüldü. Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan kura sonucu 738 kişi Mersin'den Hacca gidecek. Bunun 451 kişisini Diyanet İşleri Başkanlı geriye kalanı ise özel acenteler ile gidecek" dedi.



150 binin üzerinde öğrenci Kur'an kurslarına gitti
Yaz boyunca 150 binin üzerinde öğrencinin Kur'an kurslarına gittiğini söyleyen Melek, "Kur'an kurslarımız okulların tatil olması ile birlikte 2 aylık tatili içerisine almakta. Her yıl yaz Kur'an kurslarımıza ve diğer kurslarımıza çok şükür müracaatlar artmakta. İnsanlarımızı bu yönde talebi çoğalarak devam etmekte... Bizde il ve ilçe müftülüklerimiz ile beraber vatandaşlarımızın bu talebini yeterince karşılamaya çalışmaktayız. Yaz Kur'an kurslarımızda malum olduğu üzere Camii ve Kur'an kurslarımızda bu eğitim devam etmekte. Her camimizde Kur'an kursu olmadığı için caminin bünyesi içersinde bayanlara yönelik bu hizmeti devam etmekteyiz. Bu yıl camilerimizde ki yaz Kur'an kurslarımıza 150 binin üzerinde öğrencimiz devam etti" dedi.


Velilerin okullarda mutlaka seçmeli ders olarak Kur'an-ı Kerim'i, Temel Dini Bilgileri ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme konusunda seçmeli ders olarak aldırmalarını gerektiğini söyleyen Melek, "Böylelikle yaz boyunca öğrettiklerimiz okulda da pekişmiş olur. Öğrenci diğer sene Kur'an kursuna başladığı zaman kaldığı yerden devam ederek kalıcı bir bilgi olarak zihninde yer edinir" dedi.


Melek sözlerine şöyle devam etti: "Bu vesile ile hem din görevlilerimize hem Kur'an kursu hocalarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Okulların tatil olması ile birlikte oyunlarını ve oyuncaklarını bırakarak camiye koşmuş olmalarından dolayı çocuklara ve onları camii ve Kur'an kurslarımıza gönderen velilerine özellikle teşekkür ediyorum." (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir