• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HAMAS'tan Türkiye ve Türkiyeli şehitler için açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

HAMAS'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bismillahirrahmanirahim

"Allah yolunda öldürülenleri ölü sanmayın, aksine onlar diridirler ve Rableri tarafından rızıklandırılırlar."

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) tarafından yayınlanan taziye mesajı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), en yüksek  gurur işaretleriyle  Allah'ın iradesini ve kaderini daha büyük bir şekilde tanıyarak, Filistin halkımıza, görevli halka, Arap ve İslam ulusumuzun kitlelerine ve kardeşlerimize teslim olur. Lübnan ve Türkiye'den dört şehit olan Lübnan ve Türk halkları, 21 Kasım 2023 Salı günü Güney Lübnan'a yönelik hain Siyonist bombardımanında şehit düştü. Gazze Şeridi'ni vahşi Siyonist saldırganlığa ve soykırım savaşına sürükleyin ve bunlar:

Lübnan uyruklu şehit Ahmed Awad
- Şehit Bilal Öztürk, Türkiye uyruklu
- Şehit Halid Minavi, Lübnan uyruklu
- Şehit Yacoub Erdal, Türkiye uyruklu

Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e ve Filistin'e olan sevgilerini, Gazze Şeridi'ndeki kardeşlerine olan kıskançlıklarını dile getiren, fedakarlıklarıyla Arap ve İslam milletimizin nabzını tutan bu kahraman şehitlerimizin ruhlarına rahmet ederken, Nazi-Siyonist işgal tarafından hedef alınmasının milletimizin gençliğini ve özgür dünya halklarını zaferlerini ve halkımızla dayanışmayı sürdürmekten alıkoymayacağını teyit ediyoruz. Filistinliler ve onların haklı davası, Nazi işgaline kadar. 

Allah büyüktür ve zafer esirlerimizin, esirlerimizin, milletimizin ve milletimizindir.Bu bir zafer veya şehadet cihadıdır.

İslami Direniş Hareketi - Hamas"

Bu haberler de ilginizi çekebilir