• DOLAR 34.295
  • EURO 37.65
  • ALTIN 2909.483
  • ...
Diyarbakır`da imam hatip ortaokulları yetersiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- 2013-2014 eğitim ve öğretim yıllının başlamasıyla, eğitimdeki sıkıntılar ilk günde kendini göstermeye başladı. Özellikle İmam hatiplere yoğun bir katılımın gerçekleştiği Diyarbakır`da, bazı bölgelerdeki mevcut imam hatip ortaokullarının ihtiyacı karşılayamadığı görüldü.
 
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla Diyarbakır`da imam hatiplere yoğun bir talebin olması dikkatlerden kaçmadı. Ancak bazı bölgelerdeki okulların bu ihtiyacı karşılayamadığı ve ailelerin çocuklarını imam hatipte okutmak istemelerine rağmen, yer olmamasından dolayı düz okullara kayıt yaptırmak zorunda oldukları öğrenildi.
 
İmam hatip okullarına yoğun bir teveccüh var
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız okul yetilileri, "Geçen seneye oranla imam hatiplere çok rağbet var, ancak derslik sıkıntısı ve kontenjan azlığından dolayı gelenleri başka okullara göndermek zorunda kalıyoruz. Defalarca dilekçe vermemize rağmen her hangi bir işlem yapılmadı" şeklinde sitemde bulundular.
 
500 bin nüfuslu ilçede sadece bir tane imam hatip var
Okul yetkilileri, bazı bölgelerde birden fazla imam hatip ortaokulu olmasına rağmen talebin çok olmasından dolayı okulların yetersiz olmasının eksiklik olduğunu ifade etti. Okul müdürleri, 500 bin nüfusu olan ilçelerde okul eksikliğinden dolayı, öğrenci velilerinin imam hatip ortaokullarının azlığına tepki gösterdiklerine dikkat çektiler.
 
Yetkililer son olarak, "500 bin nüfusu olan ilçede sadece bir imam hatip ortaokulu var. Veliler, çocuklarının imam hatiplerde okumasını istiyor, bir tane imam hatip yetersizdir. Yetkililerin bu konuya bir an önce müdahale etmesi gerekiyor" şeklinde konuşarak sitemde bulundular.
(Yasin Ergin/ Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir