• DOLAR 32.661
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.487
  • ...
Hamas'tan ateşkese ilişkin yeni açıklama: İşgalci yenilene kadar..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas tarafından ateşkese ilişkin yapılan açıklamada; ''Bu anlaşmanın şartları, halkımıza hizmet etmeyi, saldırılar karşısında kararlılığını güçlendirmeyi ve onların fedakarlıklarına, acılarına ve endişelerine her zaman önem vermeyi amaçlayan vizyona uygun olarak formüle edilmiştir.  Ateşkes anlaşmasının geldiğini duyurduğumuz bir dönemde, muzaffer tugaylarımızın ve tüm direniş gruplarımızın, işgal ve saldırganlık yenilene kadar halkımızın koruyucu kalkanı ve savunucusu olarak kalacağını teyit ediyoruz.

 Halkımıza, onların kanlarına, fedakarlıklarına, sabırlarına ve Kudüs'ün özgür olduğu bağımsız bir Filistin devletinin kurulması yönündeki isteklerine sadık kalacağımıza söz veriyoruz.'' denildi. 

Katar ve Mısır'ın aracılık ettiği insani ateşkes anlaşmasının şartları şöyle:

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerindeki tüm askeri eylemleri durdurulacak ve Gazze Şeridi'ne giren askeri araçlarının hareketinin duracak.

Yüzlerce kamyon insani yardım, yardım, tıbbi ve akaryakıt yardımı için Gazze Şeridi'nin kuzey ve güney istisnasız her bölgesine getirilecek.

İşgal esirlerinden 19 yaş altı 50 kadın ve çocuğun serbest bırakılması karşılığında 19 yaş altı 150 Filistinli kadın ve çocuğun işgal hapishanelerinden serbest bırakılacak.

Güneydeki hava trafiği dört gün süreyle durdurulacak. 

Sabah 10:00'dan akşam 16:00'ya kadar günde 6 saat (kuzey) hava trafiği durdurulup
Ateşkes döneminde işgal güçleri, Gazze Şeridi'nin hiç bir bölgesinde kimseye saldırmayacak veya kimseyi tutuklamayacak.

Salah El-Din Caddesi boyunca insanların (kuzeyden güneye) hareket özgürlüğü sağlanacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir