• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Zübeyr bin Avvam İstanbul'da anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Zeytinburnu Peygamber Sevdalıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kuyabakan, siyonist işgal rejiminin Gazze'de çoluk-çocuk demeden sistematik katliam yapmasının kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti.

Ahmet Kuyabakan

Gazzeli Müslümanların yaşanan bunca acıya rağmen direnmeye devam etmelerini gıpta ile takip ettiklerini belirten Kuyabakan, yaşananları İslam ümmeti için bir diriliş olarak gördüklerini, buradaki direnişin hak-batıl, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşturulması savaşı olduğunu, mücadeleye doğrudan veya dolaylı olarak destek vermenin tüm ümmet üzerine farz olduğunu söyledi.

Özkan Yaman

Programda bir konuşma da konuşan Gazeteci- Yazar Özkan Yaman, insanların sahabelerin yaşadıklarının bir daha yaşanmayacağı gibi bir düşünceye kapıldığını ancak günümüzde Gazze'de yaşananların, gösterilen teslimiyetin sahabe zamanını hatırlattığını ifade etti.

Hazreti Zübeyr bin Avvam'dan ciltler dolusu dersler çıkarılabileceğini vurgulayan Yaman, "Hazreti Ömer, Hazreti Zübeyr için çok yufka yürekli biri olduğunu, ancak öfkeli olduğunda ondan uzak durulması gerektiğini söylemiştir. İslam tarihinde Hazreti Zübeyr'in olmadığı hiçbir sahne yoktur. Bedir Savaşı'nda birliklerin komutanıdır. Uhud Savaşı, Hendek Savaşı, Mekke'nin fethi, Hayber Savaşında komutandır. Habeşistan hicretinde sadece hicret etmemiş Necaşi'ye karşı yapılan bir isyanın bastırılmasında da rol almıştır. İran'ın fethinde hep Sa'd bin ebu Vakkas'ı biliriz ama ilk zafer sol cenah komutanı Zübeyr bin Avvam tarafından olmuştur. Mısır'ın fatihi Amr bin As'tır. Zübeyr bin Avvam gittiğinde Babil Kalesi'ni kuşatmışlardı ama 7 aydır girememişleri. Zübeyr bin Avvam, 'beni kaleden içeri atın kapıyı açalım ve öylece girelim' demiştir. Önce kabul etmemişler ama sonunda bunu yapmışlar ve kapıları açtıktan sonra Mısır fethediliyor. Şu anda Mısır'ın kuzeyi Zübeyr bin Avvam tarafından fethedilmiştir. Yani olmadığı yer yok. Hazreti Zübeyr'in hayatındaki bu özellik bize şunu söylüyor, 'nerede bir hayırlı hizmet varsa, koşturulacak, yapılacak bir iş varsa akla ilk gelen biz olmalıyız.' Hazreti Zübeyr bize bunu söylemiştir. Sadece savaş değil her yerde böyle. Bir yerde bir görev var 2 kişi gitmesi gerekiyorsa bunlardan biri Zübeyr. Nerde bir iş varsa arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin aklına biz gelebilmeliyiz ve tek iş yapmamalıyız. Sahabeyi bugün en güzel şekilde Ebu Ubeyde anlatıyor. Sahabelerimizi en güzel HAMAS, İzzettin el Kassam, direniş anlatıyor. Sahabe yerinde oturmadıysa bugün yerinde durmayanlar sahabeleri anlatıyor." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir