• DOLAR 32.23
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2429.889
  • ...
Ebu Ubeyde: ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEYE  BOYUN EĞMEYECEĞİZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’a bağlı İzzeddin Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı Harekatı sonrası tüm dünyada merakla beklenen açıklamalarından birini daha yaptı. İşgalci Siyonist teröristlerin insanlık dışı katliamları karşısında direniş güçlerinin savaş sahasında yaptıklarını son derece objektif biçimde aktaran Ebu Ubeyde, tüm dünyaya savaş ahlakının nasıl olması gerektiğini gösterdiği gibi doğru bilgilendirmenin de iyi bir örneğini verdi.

“60 ASKERİ ARAÇ İMHA EDİLDİ”

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde, son üç günde yaşananları şu şekilde ifade etti:

“Aksa Tufanı savaşının 45. gününde, dünyanın izzet ve hürriyetperverlik timsali olan halkımıza, Batı Yaka'da işgalcilere ve işgalcilerin yerleşimci sürülerine karşı direnen kardeşlerimize, siyonist işgale karşı direnişe destek veren ümmetin mücahitlerine selam olsun.

Son 72 saatte yaşanan gelişmeler şu şekilde:

10'u asker taşıma aracı olmak üzere toplam 60 askeri araç imha edildi. Saldırıların çoğu (yerli üretim) Yasin 105 roket füzeleriyle gerçekleştirdi. Bu saldırılar Zeytun, Şeyh Radvan, Tuam, Cebaliya Kampı ve Beyt Lahya'da yapıldı. Mücahitler halen bu cephelerde çatışmaya devam ediyor.

Nitelikli operasyonlar da gerçekleştirildi. Bunlardan biri, Cumartesi günü bir Piyade birliğine karşı yapılan pusuydu.

Bir diğer operasyon da, Tuam bölgesinde bir asker taşıma aracı hedef alındı, ardından o araçtan inen 3 asker öldürüldü. Sonra Kassam güçleri, orada pusu kurup yardıma gelen işgalci güçlerini beklemeye geçti. Desteğe gelen birlikle yaşanan çatışmada da en az 7 asker öldürüldü.

Pazar günü öğle vakti, Kassam Özel Harekat birlikleri, 25 mücahidin katıldığı bir operasyonda çifte saldırı gerçekleştirerek Rantisi hastanesini tahliye edip orada mevzilenen işgal güçlerini hedef aldı. Bir yandan asker taşıma aracına saldırılırken diğer yandan o civarda askerlerin üs olarak kullandığı okula saldırdılar. Ardından yardıma gelen bir tankı ve bir asker taşıma aracını imha ettiler. Askeri araçtan inen 4 asker öldürüldü. Sonrasında siyonist işgalcilerin uçaklarının müdahale etmesi sonucu 1 mücahit şehit oldu, kalan 24 mücahit ise sağ salim olarak yerleşkelerine döndüler.”

“DÜŞMANIN KENDİ BİRLİKLERİNİ BOMBALADIĞINI DEĞERLENDİRİYORUZ”

Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde’nin, kesin olmayan bilgileri naklederken kullandığı özenli dil dikkati çekti. İşgalci çetenin sivil katliamlarında, hastane ve okul bombalamalarında defalarca ortaya çıkan yalan bilgilendirmeleri dünya kamuoyunun gözünden kaçmamıştı. Ebu Ubeyde, cepheden bilgi verirken bile doğruluktan ve ahlaki duruştan ayrılmamasıyla dikkati çekti:

“Düşmanımızın, esir aldığımızı zannettiği kendi askeri birliklerini bombaladığını -büyük ihtimalle- değerlendiriyoruz.

Mücahitlerimizin tanıklığına göre düşman, birçok çatışma bölgesinde saldırıya uğrayan askeri araçlarını geri çekmeyi başaramayınca o araç ve tankları havadan bombalıyor.

Sadece şartların elverdiği miktarda detay ve veri paylaşıyoruz, hala Yüzlerce mücahidimiz birçok operasyon ve saldırı gerçekleştirdi ve gerçekleştiriyor.

Gün geçtikçe düşmanımızın tek hedefinin (direnişi doğrudan yok etmek değil) yıkım ve sivilleri öldürmek olduğu yönünde kanaatlerimiz pekişiyor.”

“DÜŞMAN HAYAL GÖRÜYOR”

Kassam Sözcüsü, Siyonist işgalcinin çocukları vahşice katletmesinin alandaki mağlubiyetle ilgisi olduğunu ifade etti:

“Düşman, bu saldırıları yaptığında halkımızın direnişten vazgeçeceğini zannediyor ama bu, düşmanımızın, ancak hayal gören ve tarihten asla ders çıkarmayan bir salak olduğunu gösteriyor.

Düşmanın histerik bir tavırla işlediği suçlar, öne sürdüğü galibiyet iddialarına kendisinin bile ikna olamadığını gösteriyor. İşte bundan dolayı sivilleri katlediyor, masum çocuklardan intikam alıyor.

Bu işgalin gücü kırılacak ama bizim irademiz kırılmayacak, Allah'tan başka kimseye boyun eğmeyeceğiz. Halkımızın, israil'in saldırıları ve resmi mercilerin yalnız bırakması maruz kaldığı saldırılar onlara ancak güç katacak. Cenab-ı Allah buyuruyor: "Onlar size incitmekten başka zarar veremezler. Sizinle savaşırlarsa geri dönüp kaçarlar. Sonra onlara yardım da edilmez." [Âl-i İmrân, 111]

 “Ey iman edenler! Sabredin, kararlılıkta yarışın, düşmana karşı hazırlıklı olun (birbirinize dayanıp bağlanın), Allah’a karşı gelmekten sakının ki başarıya ulaşabilesiniz.”[Âl-i İmrân, 200]

Cihadın akıbeti ya zaferdir ya da şehadet.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir