• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Van’da sahabe programı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Van’da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temalı Kasım Ayı Sahabe Ayı programı düzenlendi.

Van TSO Binası Erek Konferans Salonunda bayanlara yönelik Hz. Rukiyye binti Muhammed, erkeklere yönelik ise Hz. Zübeyr bin Avvam programları yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programlarda Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, sahabelerin hayatından önemli kesitler anlattı.

"Gazze’de canlanan direniş tekrar Müslümanları diriltecek"

Hz. Zübeyr bin Avvam programında açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatör Yardımcısı Ahmet Faruk Çevik, "Peygamber âşıkları ve onun yol arkadaşlarının âşıkları olarak, o kahramanları anlamak ve anlatmak için her yıl 'Kasım Ayı Sahabe Ayı' kapsamında bir sahabeyi işliyoruz. Bu sene de Allah izin verirse Hz. Rukiyye binti Muhammed ve Zübeyr bin Avvam’ı işleyeceğiz. Sahabe nesli gerçekten de kahraman bir nesil. Günümüze kadar anlatıla anlatıla kahramanlaşan bir nesildir. Her devrin kendine göre kahramanları vardır. Elhamdülillah bugünde Müslümanlar için sahte kahramanların devri geçmiştir. Batının finanse ettiği, cilaladığı ve bize sunduğu, çocuklarımıza öğrettiği kahramanlar bugün birer birer sönmüştür. Bizim Zübeyr bin Avvam’ın yolundan giden Ebu Ubeyde’ler Ebu Hamza’lar, çocuklarımıza örnek gösterebileceğimiz büyük kahramanlardır. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak diyoruz ki, gerçekten bugün dünyada bu kadar zulme, bu kadar baskıya rağmen İslam davası gün be gün gençleşiyor, diriliyor ve her yerde cihad ruhuyla tekrar çıkıyor. Allah’ın izniyle yine dünyada özellikle bugün Kudüs’te, Filistin’de ve Gazze’de canlanan direniş tekrar Müslümanları diriltecek. Kahramanlarımız tekrar Müslümanlara örnek olacak ve ashabı kiramın yolundan gideceklerdir." diye belirtti.

"Bir Müslümanın ashabı kirama gitmeden İslam’ı yaşaması imkânsızdır"

Hz. Zübeyr bin Avvam’ın hayatından önemli kesitleri anlatan Özkan Yaman da, "Şu an enkaz altında 6 binden fazla kardeşimiz var. 13 bini de katledilmiş, herkesin gözü önünde katlediliyorlar. Böyle bir zamanda başka ne konuşulur? Yani sahabe konuşulur mu, aile konuşulur mu? Yani bilemiyoruz ama sahabeyle şu hadiseyi her halde birbirine bağlamamız gerekiyor. Yani Zübeyir bin Avvamı anlatırken biz onu şu anki Gazze ile anlatırsak, nasıl ki şu anda diyoruz ki şu katliamla beraber veya oradaki müminlerin direnişiyle beraber yüzlerce ayeti kerime yeniden nazil oldu. Dolayısıyla Ashab-ı Kiramı Allah Resulünün yanına indiren Mevla, bugün de sanki o Filistin’de direnenlerin içerisine indirmiş. Bunlardan daha fazla günümüzde sahabeye benzeyen birileri var mıdır? diye düşünüyoruz. Dolayısıyla sahabeyi şu anda onlar pratik olarak, uygulamalı olarak bize anlatıyorlar zaten. Fakat biz de arada belki ipuçlarıyla hatırlayalım istiyoruz. Kur'an-ı Kerim’de sahabeler sürekli işleniyor zaten sürekli onlardan bahsediyor. Şimdi nasıl bahsedilmesin ki onlardan çünkü bizi onlar inşa ediyor. Yani biz Kur’an- ı Kerim’i okuyarak irşat oluyoruz, öğreniyoruz fakat hayatın gerçeklerine onlarla vakıf oluyoruz. Allah Resulü en güzel örnektir. Ashabıyla beraber en güzel örnektir. Peygamberimizi günümüze taşıyan kimdir? Sünnetiyle, hadisleriyle kimdir? Yine Ashab-ı Kiramdır. Dolayısıyla bir Müslümanın Ashab-ı Kirama gitmeden İslam’ı yaşaması imkânsızdır. Yani sünnetten haberdar olması imkânsızdır. Kur’an'ı anlaması imkânsızdır. Ashab-ı Kiram bir anlamda bizim imanımızın bir parçasıdır. İbadetimizin bir parçasıdır. Dolayısıyla illa gelip de salonda anlatınca anlatmış olmuyoruz. Salonda anlatınca görevimizi yapmış olmuyoruz. Zaten kıldığımız namaz ashabın aktardığı namazdır. Zaten ibadetlerimizin her köşesinde ashab var. Yani Ashab-ı Kiram'ı söylemeden doğrudan veya dolaylı olarak bir İslam’ı yaşamak mümkün değildir. Sahabeyi kiramı hatırlamadan zalimin karşısına dikilmek mümkün değildir. Sahabeyi kiramı anlamadan Yahudi'yi anlamak, azgın Yahudi’yi anlamak, tağutu anlamak mümkün değildir. Bu hayatın bir gerçeği." ifadelerini kullandı.

Program yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir