• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Bu köylülerin suçu ne?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır`ın Silvan ilçesine bağlı Erkenciler (Gundê Şavo) mezrası, Silvan merkeze 40 kilometre uzaklıkta. 15 haneden oluşan Erkenciler mezrası Dolapdere köyüne bağlı. Su sorunlarından dert yanan Erkenciler mezrası sakinleri, sorunlarının çözülmesini bekliyorlar.
 
İçecek sularının olmadığını ifade eden köylüler, içinde her türlü haşerenin barındığı kuyudan su içtiklerini ve sürekli hastalandıklarını söyleyerek yetkililerden yardım istediler.
 
Su sorunlarının çözümü için Silvan Kaymakamlığına müracaat ettiklerini ifade eden köylüler, kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini iddia ettiler.
 
"Kirli su içmeye mecbur muyuz?"
"Halimiz ortada, içecek suyumuz yok biz de mecburen bu kirli kuyudan su içmek zorunda kalıyoruz" diyerek sitem edem köy sakini Makbule Güzel, "Kuyu suyunun durumu gözler önünde, bize yazık değil mi, bu sudan içmek zorunda bırakılıyoruz. Kuyu suyunu içtiğimiz için sürekli hastalanıyoruz, dün gece kızım bu sudan dolayı bir türlü uyuyamadı mide ağrısı çekti. Bu manzara insanlığa sığmaz. Kuyunun üzerindeki sinekler, kurbağalar göreni dehşete düşürüyor ama biz bu suları içmek zorunda kalıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Kuyunun durumu içler acısı"
Köy sakinlerinden Alişan Öztekin ise, "Köyde suyumuz yok kuyudan alıyoruz. Gelin kuyuya bakın içinde her türlü haşere mevcut ve biz o sudan içmek zorundayız. Kuyunun içindeki böcekleri görmemek için bakmadan su çekiyoruz. Bu devirde bize yapılanlar reva mıdır, yetkililerin artık sesimizi duyma vakti gelmedi mi?" şeklinde yetkililere sitemde bulundu.
 
"Neden kimse ilgilenmiyor?"
Hiç kimsenin kendileri ile ilgilenmediğini dile getiren Saime Güzel, "Ben yaşlıyım ve sürekli hastayım, Köyümüzde su bulunmuyor, çünkü gelip ilgilenecek kimse yok. Biz de su ihtiyacımızı gidip eşeklerle ya da omuzlayarak getirmeye çalışıyoruz bu da bizim için çok sıkıntılı oluyor. Bir de kuyudaki o kirli suyu içince hastalıklarımız artmakta bundan dolayı yetkililerden tek isteğimiz bizimle ilgilenip sorunlarımızı çözmeleri." dedi. (M. Sait Adiyaman/Hamza Adiyaman - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir