• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Bakan Göktaş: Savaşla çocukların yaşam hakkı ellerinden alınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UNICEF işbirliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen Uluslararası 24. Çocuk Forumu'nun kapanış programında konuştu.

Bakan Göktaş, bugün yaşanan en büyük çocuk hakları ihlalinin, yaşam hakkının ihlali olduğunu belirterek, hayatın olmadığı bir dünyada başka hiçbir hakkın anlamının kalmayacağını vurguladı.

Göktaş, "Gazzeli, Filistinli, Suriyeli çocuklarla, israildeki çocuklar arasında hiçbir fark yoktur. Bunu özellikle vurgulamak istedim çünkü son 1,5 aydır şahit olduğumuz bir savaşla, çocukların yaşam hakkının hiçbir uluslararası kural tanınmadan ellerinden alındığını izliyoruz. Henüz doğum belgesi dahi düzenlenmemiş bebeklerin ölüm belgelerini düzenleyen doktorlardan bahsediyoruz. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne aykırı bu duruma dünyada vicdan sahibi herkes ses olurken, maalesef bazı kesimlerin, bazı güçlerin sessiz kaldığını görüyoruz. Ancak biz bunu yapmayacağız. Sizler de bunu yapmayacaksınız. Din, dil, ırk fark etmeksizin çocukların hayat hakkının kayıtsız şartsız garanti altına alınmasını isteyeceğiz. Ukrayna'da da Karabağ'da da Filistin'de de aynı şeyi söylemeye devam edeceğiz. Bu duruşumuzla aslında tarihin doğru yerinde bulunduğumuzu da tekrar dünyaya göstermiş oluyoruz."

Bakan Göktaş, Çocuk Hakları Komitelerinin, 81 ilde kendilerini ilgilendiren her konuda söz sahibi olarak çocuk politikalarının yönlendirilmesine katkı sunmaya devam edeceğini dile getirdi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir