• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Hamas'tan işgal rejimi açıklaması! Tüm dünyanın gözü önünde...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamza Durmaz

Hamas'ın resmi hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İşgalin Endonezya hastanesini bombalaması ve kuşatması; Gazze Şeridi'nin kuzeyinde faaliyet gösteren son sağlık kuruluşunun korunması için uluslararası müdahaleyi gerektiren bir suçtur.

İşgalin sağlık sektörünü yok etme politikasının devamında, bombalamalar, katliamlar ve sivil yapıların tahrip edilmesi ağırlığı altında Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi suçunu hayata geçirme çabası kapsamında; Terörist işgal ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'ni sıkı kuşatma altına aldıktan sonra, yoğun bombardımana başlayarak, sağlık personeli, hastalar ve buraya sığınan yerinden edilmiş kişiler arasında şu ana kadar 12 şehit ve onlarca yaralı bıraktı. bölgeden taşının dendi ve oraya taşınan herkesi vurmaya başladı.

Tüm insani değerlerden yoksun bu cani düşman, tüm dünyanın gözü önünde hastaneleri kuşatıyor, bombalıyor. Bugün, silah zoru ve bombalama yoluyla çalışmaları durdurduktan sonra, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki işleyen tek hastaneyi yok etmeye çalışıyor. Geri kalan hastanelerde bu, uluslararası toplumun insanlık değerlerinden ve uluslararası hukuktan yana tavır alması, işgalin Endonezya hastanesinde gerçekleştirmeyi planladığı yakın katliamın durdurulması ve Gazze Şeridi'ndeki sivillere karşı tüm bariz ihlallerin durdurulması gerekiyor."

İslami Direniş Hareketi - Hamas

Bu haberler de ilginizi çekebilir