• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Arjantin'de seçim sonuçları açıklandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arjantin'de yüzde 76'lık katılım oranının sağlandığı seçimi aşırı sağcı Özgürlük Gelişimi Partisinin adayı Javier Milei kazandı.

ARJANTİN'İN YENİ BAŞKANI JAVİER MİLEİ OLDU
Sandıkların yüzde 94'ünden fazlasının açıldığı seçimin ilk sonuçlarına göre, Özgürlük Gelişimi Partisinin adayı Milei, oyların yüzde 55,82'sini alarak devlet başkanı seçildi.

"Peronist" ittifakı adayı ve mevcut Ekonomi Bakanı Sergio Massa ise oyların yüzde 44,17'sini aldı.

Vatan için Birlik adayı Massa, yenilgiyi kabul etti ve rakibi Milei'yi telefonla arayarak seçim başarısından dolayı tebrik ettiğini açıkladı.

'DİYALOG VE BARIŞA SAYGI OLDUĞU MESAJINI KENDİSİNE İLETTİM'
Sonuçların beklentilerinin uzağında gerçekleştiğini belirten Massa, "Arjantinlilerin önümüzdeki 4 yıl için Milei'yi tercih etmelerinden ötürü arayıp kendisini tebrik ettim. Bunu yaparken en önemli şeyin, bunca zorluk arasında birlikte yaşama, diyalog ve barışa saygı olduğu mesajını kendisine ilettim." ifadesini kullandı.

'ARJANTİN GÜÇLÜ, SAĞLAM VE ŞEFFAF BİR DEMOKRATİK SİSTEME SAHİP OLDUĞUNU TEYİT ETTİ'
Massa, Arjantin halkının başka bir yol seçtiğini vurgulayarak, "Yarından itibaren siyasi ve ekonomik işleyiş konusunda bütün sorumluluk seçilmiş başkana aittir. Bugün Arjantin güçlü, sağlam ve şeffaf sonuçlara saygı duyan bir demokratik sisteme sahip olduğunu teyit etti." değerlendirmesinde bulundu.

Seçime katılım oranının yüzde 76 olduğu kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir