• DOLAR 32.204
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2520.413
  • ...
Siyonist tiyatroya onlar da inanmadı!  CNN, Guardian ve BBC’den itiraf "SİLAHLAR SONRADAN YERLEŞTİRİLDİ"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara

İşgal rejiminin HAMAS'ın karargahı olarak kullanıldığı yalanıyla Şifa Hastanesini boşaltmasının yankıları sürerken CNN, işgal güçlerinin 15 Kasım'da hastanede bulunan silahlara dair paylaştığı video görüntüleriyle uluslararası medya kuruluşlarının tesisten çektiği görüntüleri karşılaştırdı. CNN, hastaneye giden basın kuruluşlarından Fox News'in görüntülerinde işgalcilerin Şifa Hastanesinden paylaştığı görüntülerdekinden daha fazla silah görüldüğüne işaret ederek, "hastanedeki silahların sonradan yerleştirilmiş olabileceğini" belirtti. İşgalci sahtekarların paylaştığı video kaydında MR cihazının arkasındaki çantada AK-47 tipi bir silah olduğu görülürken CNN, hastane turuna izin verilen Fox News'in çektiği video kaydında ise AK-47 tipi iki silahın olduğunu ortaya çıkardı. CNN, haberinde, "israil güçlerinin ilk videosunda AK-47 tipi bir silah varken Fox News'in videosundaki ikinci silah (AK-47) nerden geldi?" sorusunu yöneltti. Öte yandan, CNN, işgal rejiminin sözde Savunma Bakanlığına "video kayıtlarındaki çelişkiye" dair değerlendirmelerinin yanıtsız kaldığını vurguladı.

GUARDİAN: İSRAİL'İN DELİLLERİ YETERSİZ

İngiliz The Guardian gazetesi, işgalcilerin boşalttığı "Şifa Hastanesi'ni HAMAS'ın karargah olarak kullanıldığına dair iddialarına ilişkin delillerinin yetersiz" olduğunu belirtti. The Guardian haberinde, "israil Savunma Bakanlığı güçleri, Şifa Hastanesini ele geçirmeden önce, sağlık kompleksini israil'e yönelik saldırıların planlandığı HAMAS karargahı olarak göstermek için büyük çaba harcadı." ifadesini kullandı. İşgalcilerin "HAMAS karargahı" olduğunu savunduğu Şifa Hastanesinden sunduğu "kanıtlar" eleştiri konusu oldu. "Delillerin iddiaların gerisinde kaldığına" dikkatin çekildiği haberde, işgal rejiminin sözde Savunma Bakanlığının hastanedeki silahlara dair paylaştığı videoda "küçük çapta silahların yer aldığı" belirtildi. Haberde, söz konusu "küçük silahların" hastanede askeri varlığa işaret ettiğini ancak Şifa Hastanesinin ele geçirilmesinden önce işgalcilerin yayınladığı animasyondakine benzer silah, mühimmat ya da askeri varlık izlerine rastlanmadığı vurgulandı.

BBC İŞGAL REJİMİNİN İDDİALARINI ÇÜRÜTTÜ

The Guardian, işgalcilerin hastaneden olduğunu iddia ettiği videoların bile şüpheyle yaklaşılır hale geldiğini belirtti. Haberde, BBC yorumcusunun işgal rejiminin Şifa Hastanesindeki bir MR cihazının arkasında silah çantası bulunduğu iddiasını çürüttüğü ve silahların oraya sonradan yerleştirildiğine dair görüntülere ulaştığı aktarıldı. The Guardian haberde, işgal güçlerinin hastanede bulunan silahların video kayıtlarının "düzenlenmediği" açıklamasının da BBC'li gazeteciler tarafından çürütüldüğüne ve videoların yeniden düzenlenmiş olduğuna yer verdi.

GAZZE İŞGALİNDE ŞİFA HASTANESİ’NİN BASILMASI

İşgalci katil ordusu, 15 Ekim sabahı Gazze'de binlerce hasta ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu, bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesine baskın düzenlemişti. İşgalcilerin baskının ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması, eleştirilere neden olmuştu. HAMAS, işgal ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesine düzenlediği baskında katliam yapılmasına karşı uyarıda bulunarak, sağlık personeli, yaralılar ve hastanede yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin güvenliğinden işgal rejimini, ABD'yi ve uluslararası toplumu sorumlu tutmuştu.  AA

Dünya Sağlık Örgütü'nden açıklama!

ŞİFA HASTANESİ ARTIK HİZMET VEREMİYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, işgal rejiminin ablukası ve saldırısı altındaki Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin artık hizmet veremediğini bildirdi

Ankara

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, DSÖ'nün, yüksek risk taşıyan bir görevi yürüten Birleşmiş Milletler (BM) değerlendirme heyetine Şifa Hastanesi'nde öncülük ettiğini belirtti. "Heyet, hastanenin artık hizmet veremediğini gördü. Su, yiyecek ve yakıt yok, tıbbi malzemeler tükendi." ifadelerini kullanan Ghebreyesus, bu içler acısı durum, bebekler de dahil hastaların durumu göz önüne alındığında, sağlık çalışanlarının artık orada hayat kurtarıcı bakım alamayacak hastaların tahliyesi için destek talep ettiğini kaydetti.

"MEVCUT DURUM DAYANILMAZ"

Ghebreyesus, "Acil bir tahliye planı geliştirmek için ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz ve bu planın tümüyle kolaylaştırılmasını talep ediyoruz. Sağlığın ve sivillerin korunması çağrımızı yineliyoruz. Mevcut durum dayanılmaz ve savunulamaz. Şimdi ateşkes." ifadelerini kullandı. Gazze’deki sağlık kaynakları, israil ordusunun hastaların, yaralıların, yerinden edilmiş kişilerin ve sağlık personelinin bulunduğu Şifa Hastanesi'nin boşaltılmasını istediğini belirtmişti. İsrail ordusu, saldırı ve abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'nde bulunan yerinden edilmiş Filistinlilerin tamamı ile hastaların çoğunu zorla hastane dışına sürmüştü.

Gazze'deki Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, israil ordusunun hasta, yaralı, yerinden edilmiş kişiler ile sağlık personelinin hastaneden ayrılması için verdiği bir saatlik sürenin ardından hastaneyi boşaltma işleminin başladığını ifade etmişti. Ebu Silmiyye, israil ordusunun boşalttığı hastanede kalan hastalar ve 30 prematüre bebek için BM yetkilileriyle görüştüklerini belirtmişti.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir