• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Muş'ta "Aile Eğitimi Programı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa Psikolog Hidayet Çalışkan, Aile ve Sosyal Politikalar Muş İl Müdürlüğü Başkanı Hamdullah Karasu ile kurum amirlerinin yanı sıra Muş, Şırnak, Erzincan, Malatya, Tunceli ve Bitlis illerinin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nden 35 kişi katıldı.

 

Düzenlenen programda aile hayatına etki eden 5 temel esasa vurgu yapılırken, aile kurumunun sağlıklı olmasının da toplumun güçlü olması demek olduğuna değinildi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Muş İl Müdürlüğü Başkanı Hamdullah Karasu, programda yaptığı açılış konuşmasında, ayet, hadis ve Üstad Bedizzaman'dan örnekler vererek, İslam'ın aile hayatına verdiği öneme vurgu yaptı.

 

Seminerin düzenlenmesindeki gayenin aile içi iletişimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve boşanmaların en aza indirilmesi olduğunu belirten Karasu, " Sosyal konular üzerine kafa yoran toplumbilimcilerin tespitiyle de bilinmektedir ki, en önemli yatırım insana, bireye ve aileye yapılan yatırımdır. Ancak maalesef ki bu konuda toplum olarak görevimizi ve sorumluluklarımızı yeterince yerine getirmediğimizin de farkındayız. Bilindiği gibi, toplumun en küçük halkası olan aile kurumu ne kadar sağlıklı ise bir toplum o kadar güçlüdür. Eğer geleceği inşa edecek olan nesiller istiyorsak, bunun, sağlam temeller üzerine kurulmuş aile ve oradan yetişecek olan nesiller ile mümkün olacağını bilmeliyiz." ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra kürsüye çıkan Psikolog Hidayet Çalışkan, sağlıklı bir ailenin meydana gelmesinin bazı şartlara bağlı olduğunu ifade etti. Çalışkan bunların, ekonomi, hukuk, sağlık aile eğitimi ve medya olduğunu belirtti.

 

Belirtilen bu hususların aile üzerinde, ailenin durumuna göre olumlu veya olumsuz etkiler bırakabildiğini ifade eden Çalışkan, özellikle medyanın aile üzerinde büyük etkiler oluşturduğuna dikkat çekti.

 

İlk olarak Muş'ta başlatıldığı belirtilen seminerlerin 5 gün devam edeceği belirtilirken, Muş'un yanı sıra, Bitlis, Tunceli, Ağrı ve Bingöl'de de devam edeceği kaydedildi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir