• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"israil, devletten öte bir terör şebekesidir!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalcilerin yaptığı katliamlara bir tepki de Akdeniz Stratejik Kalkınma ve Gençlik Derneği üyelerinden geldi.

İnönü Parkı'nda gerçekleştirilen eylemde ellerinde pankart bulunan vatandaşlar, Filistin'de ve Gazze'de gerçekleştirilen katliama dikkat çekti.

Basın açıklamasını Akdeniz Stratejik Kalkınma ve Gençlik Derneği Sekreteri Avukat İsa Yıldız okudu.

Yıldız: "Akdeniz Stratejik Kalkınma ve Gençlik Derneği olarak kesin olarak şunu ifade ediyoruz ki: İşgalci israil devletten öte bir terör şebekesidir!" dedi.

"Siyonizm akidevi bir yol değil, tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır"

Aksa Tufanı operasyonunun onlarca yıldır devam eden abluka, işgal ve zulme dur demek için gerçekleştiği belirtilen Yıldız, "Aksa Tufanı, onlarca yıldır devam eden bu zulmün karşısında durmanın sembolik adı oldu. Filistin, dün de, bugün de hiçbir terazinin tartamayacağı kadar acılara ev sahipliği yaptı ve yapmaya devam ediyor. Avrupa'nın, Amerika'nın ve Batılı Devletlerin ortaya koyduğu değerler, Filistin söz konusu olunca tükendi. İnsan hakları bir masalın adı, demokrasi ise başından sonuna kadar hikâyeden ibaretmiş. Bu devletler kendileriyle birlikte bütün dünyayı uçurumun kenarına sürüklemeye devam ediyorlar. Dünyanın üç asırdır bu akıldan çektiği acılar tükenmek bilmiyor. Her gün insanlığa karşı bir suç daha işlenirken, Gazze'ye ölümden başka bir seçeneği reva görmüyorlar. Batının, uyuşturucu, alkolizm ve kapitalizmin kucağında yok olmuş haysiyeti, insanlığa derinden bir hastalık yayıyor. Amerika ve İngiltere'nin coğrafyamızda bıraktığı gayri meşru çocuğu israil, bütün şımarıklığı ile insanlığın şerefini ayaklar altına almaya devam ediyor. İşgalci israil, uluslararası toplumun bütün ümitlerini ağır bombardıman altında tarumar ediyor. Bugün Filistin’de yaşanan olaylar, kendi varlığını, başkasının üzerine katliamlarla inşa eden siyonizmin neticeleridir. Siyonizm, akidevi bir yol değil, tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır." şeklinde konuştu.

"Bu zulüm artık insanlığın ortak bir sorunu olmuştur"

Bütün dünyanın gözü önünde Filistin'de kadın, çocuk, yaşlı, okul, hastane, ibadethane demeden saldırılarına devam ettiğini söyleyen Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

"2 milyonu aşkın insanın yaşadığı Gazze'ye bir damla suyu çok gören zalim israil, bütün dünyanın gözü önünde kadın, çocuk, yaşlı, okul, hastane, ibadethane demeden saldırılarına devam ediyor.  Bizler bu durumun sonuna kadar karşısındayız. Bu katliamlar, bu işgal girişimleri, bu insanlık suçu bitene kadar haklının yanında da durmaya devam edeceğiz. Hakikatin güneş gibi üzerimizde bulunduğu bir dönemde, ihtiyatları, çıkarları ve haysiyetsizlikleri ile zulme destek veren taşeron siyonistleri, tarih gibi, biz de unutmayacağız! Tüm dünya bilmelidir ki bu zulüm artık insanlığın ortak bir sorunu olmuştur. Din, dil, ırk ayırt etmeksizin bu işgal ve soykırım hareketine karşı tüm insanlığın birleşmesi lazımdır. Unutmayınız ki bu bir savaş değil, soykırımdır ve unutmayın ki unutulan soykırım tekrarlanır. Gazze dünyanın en büyük açık hava hapishanesinin adıdır. Bir farkla, bu hapishanenin mahkûmları masumlardan oluşmaktadır. Filistinli Müslümanlar kendi topraklarında, kendi bölgelerinde insanlık dışı muamele görüyor. Bu insanlar için yardım koridorları açılmalı, masum hiçbir insan savaşın mağduru olmamalıdır. Savaş suçlarına desteğini açıklayan bütün kurum, kuruluş, şirket ve STK yapılanmaları protesto ve boykot edilmeli, hiçbir ticari faaliyette bulunulmamalı ve muhatap alınmamalıdır. Tekrardan yineliyoruz, bütün insanlığı bu zulme karşı harekete geçmeye davet ediyoruz. Bu bir savaş değil, soykırımdır. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir