• DOLAR 32.664
  • EURO 35.414
  • ALTIN 2498.834
  • ...
İşgalci hastaneyi zorla boşaltıyor! Hepsi yolda ölecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejim Şifa hastanesini zorla tahliye etti. Yetkili'' Prematüre bebekler halen hastanede ve bunlarla ilgili olarak Kızılhaç ile temas halindeyiz. Yaralıları duyuyoruz, onlara yardım edemiyoruz, insanlar ölüyor. 120 yaralı ve 5 doktor hâlâ Şifa kompleksinde. Şimdi güneye doğru gidiyoruz ve manzara berbat.'' ifadelerini kullandı. 

Gazze Hastaneleri Genel Müdürü el Cezire'ye yaptığı açıklamada,  "İsrail, hasta ve yaralıları El Şifa Kompleksi'nden çıkarmaya zorladı, 6 diyaliz hastası hayatını kaybetti. İsrail ordusu tarafından Şifa Tıp Kompleksi'nden atılan onlarca yaralının, yolda hayatını kaybetmesini bekliyoruz." dedi.

Gazeteci Khader Al-Zaanoun,  ''İşgalci, El Şifa Hastanesi'nde yürüyebilen tüm yerinden edilmiş ve yaralıları ve sağlık personelinin çoğunu zorla tahliye etti. Yaklaşık 450 hasta kaldı ve biz şu anda yaklaşık 5.000 kişiyiz. Wahda Caddesi'nden Salah Al-Din Yolu'na doğru kilometlerelerce yürüdük'' dedi

Sağlık Bakanlığı, uluslararası topluma El Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırının durdurulması için müdahale etme çağrısında bulundu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir