• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.879
  • ...
Fetih Milletvekili: Yolsuzlukları Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fetih Hareketi üyesi kadın milletvekili Dr. Necat Ebu Bekir, Selam Feyyad hükümeti Sosyal İşler Bakanlığı adına basın-yayın organlarında yayınlanan bildiriye cevap vererek, bildiriyi yolsuzlukla suçladığı Sosyal İşler Bakanı`nın bizzat kendisinin kaleme aldığını söyledi.

Sosyal İşler Bakanlığı`nda yolsuzluk yapıldığı ve kamuya ait paraların israf edildiği görüşünde ısrar eden Necat Ebu Bekir, soruşturma komisyonu kurularak daha önce de dile getirdiği yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma iddialarının araştırılması isteğini yineledi.

Avrupa Birliği`nden gelen yardımlardan bir önceki açıklamasında bahsetmediğini söyleyen Necat Ebu Bekir, bakanın kanuni yetkisi olmamasına rağmen dağıttığı istisnai ve özel yardımlardan bahsettiğini ifade etti.

Restorasyon çalışmaları, gönüllüler ve özel durumlar dosyası, DEEP programı ve Arap Emirlikleri Kızılayı gibi konulara da değinen Necat Ebu Bekir, restorasyonlarla ilgili birçok şikayet aldıklarını ve alınan işlerin gereği gibi yapılmadığını söyledi.

Restorasyon için gerekli şartları taşımayan kişilere bu tür işlerin verildiğini kaydeden Necat Ebu Bekir, "Sosyal İşler Bakanlığı`nda bakanın bilgisi dahilinde yolsuzluk yapıldığına ve görevin kötüye kullanıldığına dair elimizde birçok dosya var" diyerek, iddiaların araştırılması için soruşturma komisyonu kurulmasını istedi.

Filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir