• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ilk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Dargeçit ilçesinde çiftçilik yapan 54 yaşındaki Nezir Oral ile Artuklu ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Fikriye Karagöz artan göğüs ağrısı şikayeti ile farklı tarihlerde Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Gerekli anjiyografi ve tetkikler sonrasında Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Zülkif Karahan ve ekibi tarafından "stabil angina/kararlı angina" tanısı konulan hastaların ameliyat edilmesine karar verildi.

Hastalara "koordinatör hastane" İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevdet Uğur Koçoğulları koordinatörlüğünde 7 kişilik uzman ekip ile Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktorların da desteğiyle açık kalp ameliyatı yapıldı.

Başarıyla geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuşan 2 hasta, normal servise alındı.

- "Mardin'de ilk defa baypas ameliyatı gerçekleştirildi"

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz, hastaların ameliyatının başarılı geçtiğini söyledi.

Mardin'de ilk defa baypas ameliyatı gerçekleştirildiğini ifade eden Yavuz, "Bundan sonra da İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesindeki hocalarımızla bu ameliyatların devamını yapacağız. Mardin'de böyle önemli bir ameliyatı gerçekleştirmemizde büyük emeği olan Sayın Bakan'ımıza, Bakanlık merkez teşkilatımıza ve ameliyatı gerçekleştiren hekim arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vatandaşlara kalp sağlığını korumaları çağrısında bulunan Yavuz, özelikle tütün ve tütün ürünlerinden uzak durmalarını ve obeziteyi engellemek için fiziksek aktivitede bulunmalarını önerdi.

Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevdet Uğur Koçoğulları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatlarıyla Mardin'de yaklaşık 1 ay önce başladıkları hazırlıkları tamamlayarak açık kalp ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir