• DOLAR 32.557
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2457.034
  • ...
Türkiye'nin en büyük İmam Hatip Lisesi Başakşehir'de açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL-Açılışa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile ilçe yetkilileri veliler, öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.

 

Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar

Açılışta konuşan Kadir Topbaş, yeni ders yılının herkese hayırlı olmasını diledi. Bir toplumun gücünün insan çokluğuyla ölçülemeyeceğini söyleyen Topbaş, "Yetişmiş insan gücüyle ölçülür. Hazreti Mevlana'nın dediği gibibir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar. Yaşamış olduğumuz yüzyılda bütün insanlar kaderleri birbirine bağlı olarak yaşamaktadırlar. Bizim Türkiye olarak dünyadaki gelişmelerde ön sıralara taşınması milletçe beraber kol kola girerek oluşturduğumuz barış iklimi dünyada hayranlıkla takip edilmektedir. Bu süreçte hepimiz büyük bir sorumluluk taşıyoruz." dedi.

 

Okula adı verilen Mehmet Emin Saraç'ın İmam Hatip Lisesi'nden öğretmeni olduğunu ifade eden Topbaş, şöyle konuştu: "Okulun adı bu açıdan benim için farklı bir anlam taşımaktadır. Bizlerin yetişmesinde büyük emeği geçen hocalarımızdır. Bu güzel hocaların isimlerinin de yaşatılması onların hayatlarının bilinmesi de bir eğitimdir." ifadelerini kullandı.

 

Kapasitenin 4 katı üzerinde bir talep oldu

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da okul hakkında bilgi verdi.

 

Uysal, "Okulumuz orta ve lise kısmından oluşmaktadır. Aşırı bir talep var. İlk yılı olmasına rağmen puanları bir hayli yüksekti. Sanırım önümüzdeki yıl İstanbul'un sayılı okulları arasına girecektir. Kapasitenin 4 katı üzerinde bir talep oldu. 65 bin metrekarelik alana kurulu olan okul yaklaşık 75 milyon liraya mal oldu. Bu bütçe tamamen Başakşehir Belediyesi bütçesinden karşılandı." diye belirtti. (Erkan Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir