• DOLAR 34.539
  • EURO 35.935
  • ALTIN 3000.648
  • ...
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat: Urfa'mızın fiziki yapısına göre yerleşim yerleri belirlenmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta ise Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketini, ölümle sonuçlanan ve çok ciddi maddi hasara sebebiyet veren elim olayı, öncesi ve sonrasındaki gelişmelere dikkat çekti.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat "HÜDA PAR olarak bu hafta Urfa'mızda yaşanan sel felaketini, maalesef ölümle sonuçlanan ve çok ciddi maddi hasara sebebiyet veren elim olayı, öncesi ve sonrasındaki gelişmeleri konuşacağız" dedi.

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinkinden dolayı mağdur olan esnaf ve vatandaşlar HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat'tan mağduriyetlerinin giderilmesi için destek talep etti.

Polat ise bu çağrıya kulak vererek esnaf ve vatandaşları ziyaret etti, onların sorun ve taleplerini dinledi.

Esnaf ve vatandaşlar şikâyetlerini şöyle dile getirdi:

"Bu Karakoyun Deresi'nin etrafındaki demirlerin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Yıkılmış, açılmış yerler var, buralara bir zahmet el atsınlar. Bir de kış geldi, burayı bir an önce bitirseler çok memnun oluruz. Karakoyun'un hepsi yıkıldı ve öylece olduğu gibi kalmış… Daha hiçbir çalışma yok, bir şey yok."

"Sesimizi haykırıyoruz. Bir türlü bizi ne anlayan var ne soran var ne de bilen var… Her taraf darmadağın, perişan haldeyiz. Yine kış geldi. Yapsalar burayı çok çok iyi olur. Çünkü çocuklarla perişan oluyoruz. Belediye Başkanımızdan buraların yapılmasını istiyoruz."

"Bakın tam 600 metre yol geldim. Her gün kullandığım yol burası. Selden bu yana yapılmamış. Nasıl yapacağımı bilemiyorum! Koskoca dağlarda patika yollar kuruyorlar ama bu merkezin içindeki yola bakın… Konuşacak kelime bulamıyorum. Size bırakıyorum belediye başkanlarım"

"Bir musibet bin nasihatten evladır"

Polat, "Evet maalesef vatandaşımız işyerine doğru giderken 600 metre sonrasında geldiği nokta. Böylesi içler acısı bir durum… Ve vatandaşımız tekrar 600 metre geri gitmek mecburiyetinde kalacak. 17 insanımızın hayatına mal olan, birçok işyerinin, evin ve arabanın tamamen kullanılamaz hale geldiği bu süreçte bizler bu acı olaydan dersler almalıyız. 'Bir musibet bin nasihatten evladır' elbette ki bu felaket sürecinde devlet, millet ve yerel yönetim el ele verip çalışmalar ortaya koydu, hizmetler sunuldu. Ama sonra yine her şey unutuldu maalesef. 'İnsan eşref-i mahlûktur.' Devletlerin, hükümetlerin ve belediyelerin varoluş sebebi insana hizmet içindir. Bu hizmet anlayışı deneme yanılma veya bir felaketten sonra adım atma gibi olmamalı, lokal pansuman ya da yama yapılarak geçici çözümler şeklinde olmamalı. Uzun soluklu, kalıcı tedbirler geliştirilmeli. Sosyal hayatın her yerinde ortak aklın gerektirdiği hizmet anlayışı sunulması lazım." dedi.

"Tahrip olan yerler unutulmuş maalesef"

Polat, "Bu kadar acı olaylardan ve tecrübeden sonra görülüyor ki; alınması gereken tedbirler alınmadığı gibi zarar gören, tahrip olan yerlerin tamiratı eksik bırakılmış, geçici çözümlerle geçiştirilmiş ve öylece bırakılmış, unutulmuş maalesef. Kış aylarına girmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla bir daha böylesi acıların yaşanmaması adına güzel Urfa'mızın fiziki yapısına göre yerleşim yerleri belirlenmeli, dere yatakları haritasına göre yerleşim yerlerin tedbirleri alınmalı, gerekli iyileştirmeler bir an önce yapılmalıdır. Bu konuda tüm yetkili kurumları göreve davet ediyoruz." diyerek kış aylarına girerken tekrar elim bir olayın yaşanmaması için yetkilileri göreve davet etti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir