• DOLAR 32.264
  • EURO 34.717
  • ALTIN 2395.647
  • ...
DSÖ Başkanı'ndan siyonistlerin hastane saldırısına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Aydemir

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Ghebreyesus, siyonist rejimin Gazze bölgesindeki Şifa Hastanesi'ne yaptığı baskına böyle tepki verdi. "İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi’ne askeri saldırısı kesinlikle kabul edilemez. Hastaneler savaş alanı değildir. Personelin ve hastaların güvenliği konusunda son derece endişeliyiz. Onları korumak her şeyden önemli. Dünya Sağlık Örgütü, Şifa Hastanesi'ndeki sağlık çalışanlarıyla bağlantısını kaybetti."

Saldırılar sonrasında hastanedeki şartların daha da kötüleştiğini söyledi "Çatışmadan önce Gazze'de yaklaşık 3.500 hastane yatağı vardı. Bugün tahminen 1.400 kişi var. Ve yatak sayısından çok daha fazla hasta var. Sağlık çalışanları kimin yaşayıp kimin öleceği konusunda imkansız kararlar vermek zorunda kalıyor.”

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı, rehinelerin de koşulsuz ve zarar görmeden serbest bırakılması çağrısını yineledi. "Dünya Sağlık Örgütü, rehinelerin zarar görmeden ve koşulsuz olarak serbest bırakılması çağrısını sürdürüyor. Her geçen saat daha da istikrarsızlaşan Gazze halkının sağlık ve refahından endişe duyduğumuz gibi, onların sağlık ve refahından da derin endişe duyuyoruz.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir