• DOLAR 32.473
  • EURO 34.712
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Hamas`tan Mısır`ın İddialarına Cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RAMALLAH - Filistin`deki Hamas hareketi liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk, yaptığı açıklamada, Filistin halkının Mısır ordusuyla çatışmaya girme gibi bir çaba içerisinde olmayacağını vurgulayarak " Filistin halkının tek düşmanı var, o da İsrail. Filistin için savaşa girmiş olan Mısır ordusuna saygı duyuyoruz.Filistin direnişini Mısır veya İsrail tanklarıyla başarısız kılmaya çalışanlar hedeflerine ulaşamayacaklar" dedi.

Sina`daki saldırılardan Hamas hareketini sorumlu tutan Mısır medyası için "Mübarek rejiminin kalıntıları" ifadesini kullanan Ebu Kuveyk, Filistinlilere "Mısır`daki eski rejim kalıntılarının çektiği bataklığa sürüklenmeyin ve İsrail oyununa gelmeyin" şeklinde çağrı yaptı.

Son zamanlarda yaşananları "Gazze`deki direnişe karşı girişilen komplo" olarak nitelendiren Hamas lideri, Ramallah`taki Filistin yönetimini bu komploya katılmakla suçladı.

Mısır Ordu Sözcüsü Ahmed Muhammed Ali, dün düzenlediği basın toplantısında, Sina`da üzerlerinde Hamas`ın silahlı kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları`na ait sembollerin bulunduğu silahlar ve el bombalarının ele geçirildiğini öne sürmüştü.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir