• DOLAR 32.705
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2443.555
  • ...
Kombi bakımı yaptırırken dikkat: İş bilmeyenler tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kış mevsimiyle birlikte artan ısınma ihtiyacı, kombilerin de daha fazla kullanılmasını sağlıyor. Bu nedenle, kombilerin düzenli olarak bakımı ve temizliği büyük önem taşıyor. Kombi bakımı, cihazın verimliliğini artırmanın yanı sıra, arıza riskini de azaltıyor.

Kombi bakımı yaptırmak isteyenler, genellikle internet üzerinden uygun fiyatlı ustalara ulaşıyor. Ancak, bu ustaların çoğu, gerekli bilgi ve donanıma sahip olmayabiliyor. Bu durum, ciddi güvenlik sorunlarına yol açabiliyor.

Kombi Bakım ve Onarım Uzmanı Recep Eşsiz, kombi ve petek yapımına ve bakımına gelen kişileri evlerine alan vatandaşlara önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

"İnternete tanımadığımız referans almadığımız kişileri evimize sokmamalıyız"

İnsanları evimize alırken dikkat etmemiz gereken hususlar olduğunu belirten Eşsiz, "Kombi ve petek yapımına ve bakımına gelen kişi gerçekten işten anlıyor mu? Anlamıyor mu? Bir referans var mı? Sabit telefonu var mı? Gibi hususlara dikkat etmek gerekir. İnternette tanımadığımız referans almadığımız kişileri evimize sokmamalıyız." dedi.

"2-3 ay bir yerde çalışıp çantayı alıp arabanın arkasına koyup iş yapan kişiler var"

Kombi Bakım ve Onarım Uzmanı Recep Eşsiz

Piyasada kombi petek teknik işleri yapan binlerce insan olduğunu söyleyen Eşsiz, "Baktığımız zaman birçoğunun işyeri ve dükkânı yoktur. Vergi levhası ve sertifikası yok. Kendim bu işi çocukluktan yapmama rağmen eksikliklerim var. Eksiklikleri tamamlamaya çalışıyoruz. İşin ehli olmadan 2-3 ay bir yerde çalışıp çantayı alıp arabanın arkasına koyup iş yapan kişiler var." diye belirtti.

"İşin ehli ustaları çağırmalarını tavsiye ediyoruz"

Eşsiz, "Keşke bu şekilde yapmasalardı. Onlarda doğru yolda paralarını kazansalardı. Keşke onlarda insanların evlerine gidip onlara fayda yerine zarar vermeselerdi. Çünkü bu iş çocuk oyuncağı değildir. Doğal gazla çalışıyor ve tehlikesi de vardır. Her ne kadar tedbirler alınsa da içerisindeki ekipmanları kayma limitleri ve genleşme tankları olsa bile sonuç itibariyle tehlike her zaman var. Bu nedenle işin ehli ustaları çağırmalarını tavsiye ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir