• DOLAR 32.661
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Üniversite öğrencileri Gazze yararına kermes düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin Filistin’e yönelik sürdürmekte olduğu vahşi saldırılar neticesinde oluşan ağır tahribat ve mağduriyetleri giderme adına başlatılan yardım çalışmaları çerçevesinde, Şırnak Üniversitesi Genç Erdemliler Topluluğu, üniversite kampüsünde yardım kampanyası düzenledi.

Gelirinin Gazze'ye gönderileceği kermeste, öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı yemek, tatlı ve el işleri satışa sunuldu.  Kermesten toplanan gelirler Gazze'ye ulaştırılacak.

Kermesten ürün alan öğrenciler, Gazze'ye bir nebze katkı sundukları için mutlu olduklarını belirtti.

Muhammed Çelgan, "Şırnak Üniversitesinde okuyoruz. Buraya geldiğinde baktım kermes var biz de Filistin'de yaşayan kardeşlerimize bir nebze olsa dahi yardımcı olabilsek çok mutlu oluruz. Allah, katkı sağlayanlara ve emeği geçen herkesten razı olsun. Kermesten yiyecek ve bu tişörtü aldım, buradaki gelirlerin Filistin'deki kardeşlerimize ulaştırılması ve katkımız olması bizi son derece mutlu etti, bu katkıyı yaptığım için bunun sevincini yaşıyorum." dedi.

Hayrettin Alabalık, "Üniversite bünyesinde böyle etkinliklerin olması güzel. İnsanların bazı şeyleri unuttuğunu gördüğümüz için bu etkinliklerin olması gerekli olduğunu düşünüyorum. Bazı şeylerin farkındalığını bulabilirsek çok güzel olur. Elimizden geldiğini yaparak Gazze'li kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Umarım bu vahşi saldırırlar, tez zamanda biter ve Müslümanların zaferiyle sonuçlanır inşallah." ifadelerini kullandı.

Amaçlarının Kudüs davasının şuur ve bilincini her daim diri tutmak olduğunu belirten Genç Erdemliler Topluluğu Başkanı Selman Uçar, "Şırnak Üniversitesi Genç Erdemliler Topluluğu olarak, üniversitemiz kampüsünde bir günlük Gazze yararına kermes etkinliği düzenledik. Buradan elde edeceğimiz gelirin hepsini Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize yardım olarak göndereceğiz. Bu etkinliği yapmamızın temel amacı hem yardımlaşma bilinci ve şuurunu hem de Kudüs davasının şuur ve bilincini her daim diri tutmaktır. Kermes etkinliğimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Katılım gösteren herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Yapılan vahşet karşısında boş durulmayacağını belirten Genç Erdemliler Topluluğu üyesi Fatime Furkan, "Genç Erdemliler Topluluğu Kulübü olarak bugün Filistin temalı bir kermes düzenledik. Rabbimin izniyle burada elde ettiğimiz yardımları Gazze'deki kardeşlerimize göndereceğiz. Aylardan beri devam eden saldırılar var. Dün akşam yine siyonist işgal rejimi Şifa Hastanesi'ne saldırdı. Bu yapılan saldırılan bize gösteriyor ki israil'in ne kadar çok insafsız olduğu ve insanlıktan çıkmış olduklarını gösteriyor. Bizler de bir nebze olsun Gazze'deki kardeşlerimize yardım olsun diye öğrenci arkadaşlarımızla ve buradaki idareci hocalarımızla beraber bu şekilde bir kermes düzenledik ve oradaki kardeşlerimize yardımcı olmak istedik. Rabbimin izni ile bu zulüm duracak, bu zulmün son bulması konusunda bir nebze dahi katkımızın olması bizi mutlu edecek. Bu yapılan vahşet karşısında boş boş durmak insanı gerçekten çok üzüyor. İster boykot olsun isterse bu tür etkinliklerle hem maddi hem manevi ve dualarımızla inşallah yardım etmeye devam edeceğiz. Buradaki tüm arkadaşlarımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Genç erdemliler topluluğu grubu olarak Gazze ile ilgili başka etkinliklerimizde olacak." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir