• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Malatya'da afet ve acil durumlara hazırlıklı olmak amacıyla tatbikat gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Hastane Yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanlığı, AFAD ve UMKE ekipleri tarafından eğitimli tatbikat gerçekleştirildi.

Tatbikat gereği, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi 3’üncü katında klimadan çıkan yangına müdahale edilerek, katta bulunanlar tahliye edilip ağır yaralanan 2 kişi kurtarıldı.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tatbikatta konuşan Sağlık Hizmetleri Başkanı Hasan Gökçe, "Türkiye Afet Müdahale Programı (TAMP) kapsamında Hastanemizde afetlere ve acil durumlara hazırlıklı olmak amacıyla bir tatbikat gerçekleştirdik. Maalesef 6 Şubat depremlerinde bu tatbikatın en büyüğünü acı tecrübelerle yaşadık. O zaman da çözüm ortaklarımızla beraber daha önce yaptığımız eğitim amaçlı tatbikatlar ve çalışmalar çerçevesinde herhangi bir afete ve acil duruma ne kadar hazırlıklı olduğumuzu gördük. Birçok vatandaşımız, arkadaşımız, kardeşimiz enkaz altında kaldı, yaralandı. Hazırlıklı olmamız sayesinde çok şükür ki hem destek çözüm ortaklarımız hem de sağlık çalışanlarımız sayesinde elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz. Bugün bu toplantıyı ve tatbikatı yapmamızın esas nedeni de Allah göstermesin bir daha böyle bir durum olduğunda, bir daha böyle bir afet ile karşılaştığımızda, acil durum olduğunda hazırlıksız yakalanmamak, olabilecek ikinci afetler, sekonder yaralanmalar durumunda neler yapabileceğimizi, nasıl daha iyi müdahale edebileceğimizi konuşmak, belirlemektir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tek dileğimiz, duamız edindiğimiz bu tecrübelerin tatbikatta kalması ve böyle bir afetle tekrar karşılaşmamamızdır." temennisinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir