• DOLAR 32.538
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.908
  • ...
Gazze'deki hükümet, işgalcilerin Şifa Hastanesi'ndeki zulmüne dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze şehrinin batısında yer alan ve Gazze Şeridi'nin en kapsamlı sağlık kuruluşu olan Şifa Sağlık Kompleksi'ni dört günden beri kuşatma altında tutan ve aralıklarla içeriye tanklarla ve keskin nişancılarla saldırılar düzenleyen, içeride hastaların bir yerden bir yere nakledilmesine, hatta cenazelerin bile dışarı çıkarılmasına engel olan siyonist işgalciler, bugün sabah saatlerinden itibaren hastanenin içine saldırı başlattılar.

Hastane yetkilileri dün akşam saatlerinde yaptıkları açıklamalarda böyle bir baskın düzenlenmesi ihtimali konusunda endişelerini dile getirmiş ve işgalcilere baskı yapılması çağrısında bulunmuşlardı. 

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, yaptığı açıklamada işgalci rejimin hastanede yaptığı zulme dikkat çekti.

Ofisten yapılan açıklamaya göre işgal ordusu, Şifa Tıp Kompleksi'nde çok sayıda hasta, yaralı, yerinden edilmiş, sağlık ve bakım personelini dövdü, elbiselerini çıkarmaya zorladı, hakaret ve küfür etti, sağlık personelinin işyerlerinden aşağı inmesini istedi.

İşgal askerleri, hastaneye ve hastalara sözde yardım etmek için gelmiş gibi göstermek için kendilerinin “insani fotoğraflarını” çekti ancak ellerindeki tüfek, silah ve askeri teçhizat, hastaneye bir baskın gerçekleştirmek için gittiklerini ortaya koydu. Ofis, bunun sağlık personelinin, yaralıların ve yerinden edilmiş kişilerin hayatlarını tehdit eden açık bir savaş suçu olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan işgal ordusu çok sayıda çocuğu ve bazı hastaları hastaneden çıkararak sokağa attı, tedavi görmekten mahrum bıraktı. Böylece onları ölüm, bombalama, silah zoruyla öldürme, keskin nişancılar ve ölümcül drone'larla karşı karşıya bıraktı.

Ofis, açıklamanın sonunda, " Sağlık personelinin, yaralıların, hastaların, prematüre çocukların ve yerinden edilmişlerin hayatlarından ve güvenliklerinden tamamen işgali sorumlu tutuyoruz ve bunu bir savaş suçu ve insanlığa karşı suç olarak değerlendiriyoruz." çağrısında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir