• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Gazze ile ilgili Dezenformasyon Bülteni  yayımlandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fethullah Beyazçiçek

Bültende, işgal rejimin resmi Arapça X hesabından paylaşılan "Hamas, güvenli bölgeye ulaşmaya çalışan sivillere saldırıyor" iddiasının doğru olmadığı, Gazze'de El Arabiye televizyon kanalının muhabirine konuşan bir kadının sözlerinin çarpıtıldığı belirtildi.

Söz konu görüntüler incelendiğinde Gazzeli kadının, Hamas'ın güneye giden sivilleri engellemeye çalıştığına yönelik herhangi bir ifade kullanmadığı, kadının, "Hedef almadan ateş ettiler. Biz yürümeye devam ettik." ifadesinde Hamas'tan değil, sivilleri yerlerinden ederek güneye gitmeye zorlayan işgal askerlerinden bahsettiği aktarıldı.

Bültende, işgal rejimin paylaştığı görüntülerde kadının konuşmasında geçen, "Kuzey sahilindeki kamptan geliyorum. Orada durum gerçekten çok kötü. Yerde şehitler vardı ve hava saldırılarıyla insanların evleri bombalanıyor. Korkunçtu." ifadelerinin ve görüntülerin kaydedildiği sırada işgal rejimin bombardımanının sesinin
duyulduğu bölümlerin kesildiğinin tespit edildiği aktarıldı.

El Şifa Hastanesinde doktor olduğunu söyleyen kadının, 'Hamas hastaneye saldırıp ilaçlarımızı çalıyor' iddiasının da doğru olmadığı vurgulanan bültende, şu ifadelere yer verildi:

"Görüntülerdeki kadının elindeki stetoskop ve arkasındaki logoyu gösterme çabaları dikkati çekmiş, bölgedeki sağlık kuruluşlarıyla irtibata geçilerek bilgi alınmıştır. Bölgedeki basın mensupları ve sağlık kuruluşlarının El Şifa Hastanesinden edindiği bilgilere göre, İsrail'in yaydığı görüntülerdeki kadın, bir El Şifa çalışanı değildir. Şifa Hastanesinde çalışan birçok doktor ve hemşire, 'Bu kişiyi daha önce hiç görmediklerini' belirtmişlerdir. Ayrıca kadının Arapça aksanının kötü olduğu, Arapçadaki 'ayn' ve 'he' gibi bazı sesleri telaffuz edemediği tespit edilmiştir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir