• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan: İsrail ürünlerini almak haramdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejimin vahşi katliamlarına karşı her kesimden tepki çığ gibi büyüyor.

Müslüman Filistin halkına destek vermek isteyen duyarlı insanların başlattığı boykot giderek yayılıyor.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı da siyonist işgal rejiminin ürünlerini almanın caiz olmadığı fetvasını verdi.

Diyanetin fetvasına atıfta bulunan Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, Batman halkına boykot çağrısında bulunarak, israil ürünlerini almanın haram olduğunu söyledi.

Filistin davasının bir iman ile küfür davası olduğunu vurgulayan Cihan, bu mücadeleye katkı sunmanın farz olduğunu ifade etti.

"Onları ekonomik olarak çökertmeliyiz"

Cihan, "Gönlümüz kırık, çok üzüntü yaşıyoruz. Çünkü 38 günden beri siyonist işgal rejimi Gazze'yi ablukaya almış, çoluk-çocuk, yaşlı-genç demeden bütün Gazze'yi yerle bir etmiş. Dünyanın gözü önünde en acımasız bir şekilde Müslümanları katletmektedir. Dünya ve İslam coğrafyası, bu yaşananları sadece kınamakla yetiniyor. Siyonizm'le en güzel savaş şekli onları ekonomik olarak çökertmektir." dedi.

"Kimse israil malına yeltenmesin"

Siyonistlerle her yönden cihat etmenin farz olduğuna vurgu yapan Cihan, "Müslüman halkımıza çağrımız şudur; Kimse israil malına yeltenmesin. Şu anda hak ile batıl mücadelesi veriliyor. Cihat etmek ve Filistin davası için kıyam etmek her Müslüman'a farzdır. Hatta öyle bir duruma gelmiş ki köle efendisinden, kadın kocasından izin almadan cihada gücü nispetinde katılması gerekir." diye konuştu.

"İsraili çökertmenin tek yolu ekonomisini çökertmektir"

İsrail malını almanın haram olduğuna dikkat çeken Cihan, "Çünkü onların malını almak onlara güç vermektir. İsraili çökertmenin tek yolu bugün onun ekonomisini çökertmektir. Güçlü ülkeler ekonomileri sayesinde savaşabiliyorlar. Bizler eğer israil, Amerika ve işbirlikçilerinin çökmesini, yok olmasını istiyorsak onların bütün mallarını evimizden, ailemizden, çocuklarımızdan; Giyimi, gıdası, temizlik maddeleri olsun her türlü malını boykot etmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

"Aksi halde hepimiz mesul oluruz"

Konuşmasının devamında Cihan, şunları söyledi: "Diyanet-Sen Batman Şubesi olarak bu melunların bütün mallarını boykot ediyoruz ve halkımızı da israilin mallarından uzak durmaya çağırıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın da bu konuda şiddetli fetvası var. Ürünlerini alan kişinin günah ve haram işlediğini belirtmiştir. İsrail mallarına karşı tavır almamız son derece önemlidir. Bu şekilde ancak Allah katında vebalden bir nebze de olsa belki kurtulmuş oluruz. Aksi halde hepimiz bunda mesulüz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir