• DOLAR 32.446
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2441.168
  • ...
İslam Ümmetini Azâd Eyle Ya Rabbi…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Bugün ikindi namazı sonrası Esenler Rabia Meydanı`nda biraraya gelen İlim-der üye ve gönüllüleri, İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çekmek ve unutturmamak adına dua edip tekbirler çekti, zalimlere lanet etti. Kadın ve çocukların da katıldığı dua etkinliği halktan da destek buldu.

Etkinliğe katılanlar ``Zalimler için yaşasın cehennem``, İzzet Allah`ın, Peygamberinin ve müminlerindir``, ``Selam olsun El Benna`ya selam olsun İhvan`a``, ``Bu zulme son verin``, ``Hüseyinler mert, meydanlarda; Yezitler korkak, tuzak peşinde``, ``Üzülme, gevşeme; Allah bizimle`` yazılı pankartlar taşıdı. Dua öncesi tekbirler çeken Müslümanlar ``Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika``, ``İhvan`a selam direnişe devam`` şeklinde sloganlar attı.

Molla Abdulbari Çelik hoca`nın okuduğu Kur`an tilaveti sonrası açılış konuşması yapan İstanbul İlim-der Başkanı Sait Rüzgar, Dua etkinliğine teşrif edenlere teşekkür etti, İslam beldelerinde yaşatılan acılara kayıtsız kalınamayacağını belirtti. Rüzgar, bu davanın Hz. Adem`den günümüze kadar süren hak ve batıl mücadelesi olduğuna dikkat çekerek tüm Müslümanların dualarıyla destek olmaları gerektiğini hatırlattı.

Dernek başkanının konuşmasının ardından hazırlanan basın açıklamasını derneğin genel sekreteri Ahmet Kuyubakan okudu. Mısır`daki darbe, katliam ve devam eden zulümlere rağmen İslam dünyasının sessizliğine dikkat çekilen basın açıklamasında, siyonist İsrail, Amerika ve batılı ülkelerin kimi zaman direk kimi zaman yerli işbirlikçileri eliyle İslam`a olan düşmanlıklarını yaptıkları vahşetlerle sergiledikleri belirtildi.
Açıklamada, izzetlice direniş sergileyen Mısırlı Müslümanların yanında olduklarını ifade eden Kuyubakan, İslam ümmetinin zalimlerin karşısında durabilmesinin tek yolunun ise vahdetten geçtiği gerçeğini dile getirdi.

Basın açıklamasının ardından Duayı Yusuf Tutak hoca yaptı, Duada, Allah`a hamd, Peygamber efendimize salat ve selam getirildi.

İşte Yusuf Tutak hocanın yaptığı duadan bir kesit: ``Ey İbrahim`i ateşten kurtaran rabbim, ey Yusuf`u kuyu ve zindandan kurtaran Rabbim, ey Yunus`u balığın karnından kurtarıp selamet sahiline çıkaran Rabbim, başta Mısır, Suriye ve Filistin olmak üzere bütün ümmeti de zilletten kurtar ve selamete ulaştır ya rabbi… Dökülen gözyaşlarının ve akıtılan kanların hürmetine artık İslam ümmetini azâd eyle ya rabbi, azâd eyle ya rabbi, azâd eyle ya rabbi…`` Amin.
Program Dua sonrası okunan Fatiha ile son buldu. (Muhammed Can / İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir