• DOLAR 32.665
  • EURO 35.378
  • ALTIN 2477.412
  • ...
İran: Denizden nehre kadar tek bir Filistin Devleti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kenani, başkent Tahran'da düzenlediği haftalık basın toplantısında, siyonist rejimin  38 gündür yoğun bombardımanına hedef olan abluka altındaki Gazze Şeridi'nde son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze halkı için gönderilen büyük miktardaki yardımların siyonist rejimin  engellemeleri nedeniyle bölge halkına ulaştırılamadığını belirten Kenani, bu yardımların büyük bir kısmının Mısır'da depolandığını söyledi.

Zaten bu yardımların okyanusta bir damla gibi olduğunu dile getiren Kenani, yaşanan engellemelerin, siyonist rejimin tüm uluslararası yasa ve ilkeleri ihlal ettiğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Kenani, Batılı insan hakları savunucularının siyonist rejimin  nükleer tehdidine ve fosfor bombası kullanmasına karşı gereken ehemmiyeti göstermediğini belirterek, "Uluslararası kurumların bu konuya gereken önemi göstermesi ve caydırıcı tepki vermesi gerekiyor." dedi.

Filistin topraklarında iki devletli çözüm önerilerine ilişkin Kenani, Akdeniz ile Ürdün Nehri'ne atıfla, "İran, Filistin meselesiyle ilgili olarak denizden nehre kadar tek bir Filistin devletinin kurulmasına inanıyor." ifadesini kullandı.

Riyad'da 50'den fazla ülkenin, Birleşmiş Milletlerde de 120'den fazla ülkenin, ateşkesin sağlanması ve savaşın sona ermesini istediğine işaret eden Kenani, dünya halklarının bu talebi sokaklardan duyurduğunu ve savaşın durdurulması için küresel bir talep olduğunu dile getirdi.

Kenani, bu talebe engel olanların ABD hükümeti ve birçok Avrupa ülkesi olduğunu ifade ederek ateşkese engel olanların dünya kamuoyu tarafından yargılanacağını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir