• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Siyonist vahşete sessiz kalan ülkelere halktan tepki: Devletler müdahale etmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD, Filistin’de hakları ve özgürlükleri ellerinden alınmış, vatanları işgal edilmiş, toprakları gasp edilmiş bir halkı ve onun direnişini sindirmek amacıyla siyonistlerin yanında yer alırken, mazlum halka arka çıkmaları gereken İslam ülkelerinin liderleri ve ordularının ise elleri kolları bağlı şekilde yapılan katliamlara sessiz kalması, Müslüman halklar nezdinde tepkilere yol açıyor.

Şanlıurfa'da halk, Müslüman ülkelerinin Filistin konusunda kınamaktan öte somut bir adım atılmasını isteyerek Gazze'de yaşanan soykırım ile ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Allah için ayağa kalkın, bir şeyler yapın"

Kadir İnci

Müslüman ülkelere Gazze'deki yaşanan vahşete müdahale etmemesinden yakınan Kadir İnci, "Allah israili kahretsin ve helak etsin. Bugün birçok Arap ülkesi var, neredeler ve ne yapıyorlar? Ancak TV'de izliyorlar. Neden ayağa kalkmıyorsunuz, niye yardım etmiyorsunuz? Bugün israil Filistin'i vuruyorsa yarın da bilin ki onları vuracak. İzlemekle yetiniyorlar ama böyle olmaz. Müslümanlık bu değil. israilliler çocukları kurşuna diziyor. Allah onları kahretsin, helak etsin. Yurtları, yuvaları dağılsın. Kim arkasında ise Allah onların da belasını versin. Müslümanlara sesleniyorum; Allah için ayağa kalkın, bir şeyler yapın. Arap ülkelerine sesleniyorum; neredesiniz, Müslümanım diye geçiniyorsunuz. Müslüman ülkeleri niye müdahale etmiyorsunuz? Sahipsizin sahibi Allah'tır. Allah tarafından zalimlerin başına ateş yağsın. Filistinlilere yapılanı gördüğümden beri kanım donmuş, buz tutmuş. Yediğimden, içtiğimden bir şey anlamıyorum. Vallahi hüngür hüngür ağlamışım. Bu nasıl bir dünyadır?" dedi.

"Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir, orayı kaybedersek vallahi Mekke'yi de kaybederiz"

Hakan Yıldız

Müslüman ülkelerin kınamaktan ileriye gidemediğini belirten Hakan Yıldız, "Filistin'de yaşananlar bir vahşettir. Arap ülkeleri bu vahşeti seyrediyor. Katil israil çoluk çocuk demeden herkesi yok etmeye çalışıyor. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir, orayı kaybedersek vallahi Mekke'yi de kaybederiz. Müslüman ülkeleri bir israil ile baş edemiyor mu? Kınamaktan ileriye gidemiyorlar maalesef. Mescid-i Aksa'nın anahtarı kimdeyse dünyaya o hakimdir. Çok üzülüyoruz, ciğerimiz parçalanıyor." şeklinde konuştu.

"Hiçbir şey yapamıyorsak yaptırım yapalım"

Mehmet Çakmak

Gazze'deki soykırıma seyirci olmakla hiçbir yere varılmayacağını vurgulayan Mehmet Çakmak, "Ciğerimiz parçalanıyor. Müslümanlara sesleniyorum; yeter artık uyanmamız lazım. Seyirci olmakla hiçbir yere varamayız. Bunların hesabını Allah'a vereceğiz. Türkiye'nin sesi çok önemli. O devlet bu devlet yapsın değil bizim ne yapmamız gerekiyor. Hiçbir şey yapamıyorsak yaptırım yapalım. Oradaki çocukları görüyoruz, bizim de çocuğumuz var. Artık dayanamıyoruz." diye konuştu.

"Devletler müdahale etmeli yoksa bunlar durmayacak"

Enver Aslan

Enver Aslan ise Gazze'de yaşananlar karşısında rahatsız olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Vallahi huzursuzuz, yaşayamıyoruz. Ağız tadımız gitti, rahatsızız. Gözlerimizden gözyaşı akıyor. Gülüşümüz gitti. Müslüman devletler ne bekliyor, Türkiye ne bekliyor? Devletler müdahale etmeli yoksa bunlar durmayacak. Bugün Gazze'ye yarın bize olacaktır. Kudüs'ün fethedilmesi için Türkiye'nin müdahale etmesi gerekir. Bebekler, yaşlılar, kadınlar ölüyor. Yarın mahşerde Allah'ın yanına nasıl çıkarız?" (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir