• DOLAR 32.492
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2406.083
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze için diplomatik temasları yoğunlaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ordusunun, Gazze Şeridi'ne saldırıları 38. gününde şiddetlenerek devam ediyor. Edinilen bilgilere göre siyonistlerin vahşi saldırılarında ölenlerin sayısı 11 bini aştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 7 Ekim'den bu yana bölgede barışı sağlamak, sivillerin can kaybını azaltmak için yüz yüze ve telefonla görüşmeler yaparak lider diplomasisini sürdürüyor.

Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşü barışı sağlamaya yönelik Türkiye'nin yol haritasının ne olacağının sorulması üzerine, diplomasinin imkanlarını kullanacaklarını, telefonla ve yüz yüze görüşmeleri artıracağını ifade etti.

Erdoğan, önümüzdeki günlerde, BM Genel Kurulunda kabul edilen Gazze'de acil insani ateşkes kararına çekimser oy veren ülkelerin liderleriyle telefonda görüşecek, bu ülkeleri de ateşkese destek veren ülkeler safına çekmeye çalışacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17 Kasım Cuma günü Almanya'ya resmi ziyaret gerçekleştirecek.

İran Cumhurbaşkanı Reisi Türkiye'ye gelecek

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de 28 Kasım'da Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Reisi bu ziyarette hem iki ülke ilişkilerini hem de bölgesel gelişmeleri değerlendirecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir