• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
HÜDA PAR Buca İlçe Başkanlığı'ndan Gazze'ye destek için anlamlı etkinlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından farklı etkinliklerle Gazze'ye destek veriliyor. İşgal rejiminin saldırılarına verilen tepkiler gün geçtikçe artıyor.

HÜDA PAR Buca İlçe Başkanlığı, Buca Üçkuyular Meydanı'nda, Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekmek için farklı bir etkinlik yaptı.

Küçük çocuklar, kafalarına ve vücutlarının farklı yerlerine sardıkları kanlı bandajlar ve ellerindeki pankartlarla yaşanan zulme dikkat çektiler.

Genç kızlar ise, hazırladıkları stikerleri çevredeki direklere yapıştırdılar. Küçük çocukların farkındalık oluşturan çalışması, Buca halkının takdirini topladı. Çalışmayı görenler, telefonlarıyla çocukları çekerek, çocukları ve ailelerini tebrik ettiler.

Oluşturulan farkındalık hakkında açıklamada bulunan HÜDA PAR Buca İlçe Başkanı Recep Şani, bu etkinlikle Gazze'de yaşanan katliama karşı duyarlılık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Şani, katliam sona erene kadar Gazze'yi gündemde tutmak ve idarecileri somut adım atmaları için harekette geçirme adına çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Şani, "Mescid-i Aksa, Peygamber Efendimizin, tüm Peygamberlere namaz kıldırdığı ilk kıblemizdir. Kudüs, Hazreti Ömer ve Selahaddin Eyyubi'nin fethettiği kutsal beldedir. Siyonist terör şebekesi, yaklaşık bir asırdır savunmasız, çoluk çocuk, kadın-erkek demeden sivil insanlara soykırım uygulamaktadır. Filistin davası, sadece Filistinlilerin davası değil; bütün insanlığın, vicdan sahibi olan herkesin davasıdır. HÜDA PAR Buca ilçe Başkanlığı olarak, mazlum Filistinlilerin yanında olduğumuzu buradan dünyaya haykırıyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir