• DOLAR 32.264
  • EURO 34.709
  • ALTIN 2397.472
  • ...
Sadr'dan 10 maddelik bildiri: Gazze düşerse..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ- Sadr Hareketinin lideri Mukteda es-Sadr yayımladığı yazılı açıklamasında, ABD’nin siyonist rejime  verdiği destekten dolayı Bağdat’taki Büyükelçiliğinin kapatılması çağrısını bir kez daha yineledi.

Sadr’ın 10 madde altında yayımladığı açıklamasında, siyonist rejimin  bir suçlu olarak tanımlanmasını talep etti.

Siyonist rejime destek veren ABD gibi ülkelerin sert bir dille tehdit edilmesi gerektiğini isteyen Sadr, “Özellikle onun en büyük destekçisi olan ABD, İslam ve Arap ülkelerindeki askeri üslerini kapatmakla tehdit edilmelidir” ifadelerine yer verdi.

Sadr'ın öneri olarak sunduğu talepleri şöyle:

1- İslam ve Arap orduları alarm durumuna geçmeli. Gazze’nin düşmesi halinde onlara da sıra geleceğini bilmeliler. Cenab-ı Allah esirgesin.

2- Siyonist düşmana karşı kapsamlı bir ekonomik boykot uygulanmalı.

3- Siyonist düşmana doğrudan ve dolaylı petrol göndermeyi durdurun.

4- İsrail büyükelçiliklerinin kapatılması ve normalleşmenin tüm Arap ve İslam ülkeleri için suç sayılması sağlanmalıdır.

5- Siyonistlerin iradesi dışında Gazze'ye tıbbi ve yaşamsal yardım ulaştırılmalıdır.

6- İslam ve Arap ülkelerindeki askeri üslerin kapatılması tehdidinde bulunularak, başta en büyük işgal destekçisi olan Amerika olmak üzere Siyonist oluşumu destekleyen ülkeler sert bir dille tehdit edilmeli.

7- Doğrudan veya dolaylı yollarla İsrail’i destekleyenlerin, her ülkede geçerli olan kanunlar çerçevesinde sesleri kısılmalı ve cezalandırılmalı.

8- İslam ve Arap halklarından Gazze için eş zamanlı olarak protesto gösterileri yapmalarını ve zalimce protestocuları engellemeye çalışanlara karşı durmalarını istiyoruz.

9- Filistin’in meşru mücadelesine, özellikle de Filistinli esirlere ilişkin yürütülen müzakere dosyalarında destek verilmelidir.

10- Düşman Siyonist varlığı suçlu olarak ilan edilmeli.

Sadr, taleplerin yerine getirilmemesi durumunda farklı tutumlar alacaklarının altını çizdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir