• DOLAR 34.237
  • EURO 37.544
  • ALTIN 2879.384
  • ...
Binlerce Kişi Hala Kayıp
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Japonya’daki şiddetli deprem ve tsunaminin ardından, milyonlarca kişi geceleri yeterince su, yiyecek ve dondurucu soğukta ısınma imkânı bulamadan geçirdi. Bu sıkıntılarla birlikte öksüz ve yetim çocukların sayısındaki ani artış insanî krizi şiddetlendiriyor.

Dün itibarıyla 15 bin kişinin kurtarıldığı, 550 bin kişinin 6 ildeki 2600 sığınağa sevkedildiği belirtildi. Yerel yetkililer 30 bin kişiyle temasın kaybedildiğini söylediler. Bu da ölü sayısının yükselmesi endişesini arttırıyor.

30 BİN KİŞİYLE TEMAS YOK

Japonya’da milyonlarca kişi dördüncü geceyi de yeterince su, yiyecek ve dondurucu soğukta ısınma imkânı bulamadan geçirdi. Kıyıya cesetlerin vurduğu ülkede, hayatta kalan yaralılar, çocuklar ve yaşlılar sığınakları doldurdu. Öksüz ve yetim çocukların sayısındaki ani artış, su, gıda, yakıt, elektrik ve tuvalet sıkıntısıyla birlikte insani krizi şiddetlendirdi. 15 bin kişinin kurtarıldığı, 550 bin kişinin 6 ildeki 2600 sığınağa sevk edildiği belirtildi. Kyodo haber ajansının bildirdiğine göre, yerel yetkililer 30 bin kişiyle temasın kaybedildiğini söylediler. Bu da ölü sayısının yükselmesi endişesini arttırıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir