• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Malatya’da yayın yapan TV’nin yayın kablosunun kesilmesi olayı ile ilgili 1 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İdaremiz Cevatpaşa Mahallesi Atlas Sokakta bulunan, ER TV isimli yayın kuruluşuna iletişim sağlayan Türk Telekoma ait Fiber kabloların şahıs ya da şahıslarca kesilerek olay yerinde bırakılması üzerine ilgili yayın kuruluşu yetkilileri tarafından 09.11.2023 günü Yeşilyurt Polis Merkezi Amirliğimize şikâyette bulunmuştur.

Konu ile ilgili müdürlüğümüze bağlı birimler tarafından olay yeri ve çevresinde kamera araştırması yapılmış ve 140 saatlik kamera görüntüsü incelendikten sonra olayı gerçekleştirme ihtimali bulunan araçlar ve sahipleri aynı gün tespit edilmiştir. O.G isimli şahıs Asayiş Şube Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından yakalanmıştır. Şahsın iş yerinde yapılan aramada kabloların rezerv edilmek için yakıldığı görülmüş ve yine Sümer Polis Merkezi bölgesinde meydana gelen ‘doğal gaz saati çalınması’ konusunda çalınan doğalgaz saati ele geçirilmiştir. Emniyetteki işlemleri biten O.G. şahıs 10.11.2023 günü makamlara sevk edilmiş, şahıs mahkemece tutuklanmıştır.”

Malatya’da uydu üzerinden yayın yapan ER TV’nin teknik alt yapısını besleyen kablolar, dün gece saat 03.00 sıralarında kimliği belirsiz kişilerce kesilmiş ve TV kanalı 12 saat yayın verememişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir