• DOLAR 32.218
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2419.976
  • ...
Midyat'tan siyonist rejimin bir aydır süren soykırım ve işgaline tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir ayı aşkın süredir Gazze'de bombardıman neticesinde hedef gözetmeden katliam ve soykırım yapan siyonist işgal rejimine, Midyat'tan tepkiler gelmeye devam ediyor.  

Midyat STK Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasına STK, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağlayarak, siyonist işgale tepkilerini haykırdı. 

Cuma namazı çıkışı, Hacı Kasım Altunkaya Camii önünde bir araya gelen kalabalığa ve basın mensuplarına hitaben basın açıklamasını Eğitim Bir Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel okudu. 

Sık sık; 'HAMAS'a Selam Direnişe devam', 'Katil israil', 'Kahrolsun Amerika', 'Müslüman uyuma Filistin'e sahip çık', 'Canımızla kanımızla seninleyiz Ey Aksa' sloganları atıldı.  

Direnişe ve mücahitlere selam gönderilerek başlayan basın açıklamasında; her bir metrekaresinde Müslüman’ın ahı, mazlumların kanı olan Gazze ateş altında ve  tam 34 gündür canlı yayınlarda korkunç bir vahşetin uygulandığı vurgulandı. 

Basın açıklamasında Yücel, "Kirli bir propaganda çarkı dönüyor, kitlesel ölümleri gerçekleştirenler suçsuz, kendini savunanlar suçlu. Kimse başını kuma gömmesin. Bir ekran görüntüsüne kapılıp, kendini kurtaracağını da zannetmesin. Bizim tarafımız belli. Biz postallarıyla adaleti ezenlerin değil, Filistinli kardeşlerimizin yanındayız.." dedi. 

"İki yüzlü batı uygarlığı (!), Gazze'de başını kuma gömerek bu vahşeti görmemektedir!"

Yücel, "Terörist israil kana doymuyor! Gazze'de savaş suçu işlenmektedir! Gazze'de katil israil tarafından soykırım yapılmaktadır! Gazze'de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte, hastaneler, okullar, camiler bombalanmaktadır! Sivil ve masum insanlara yönelik saldırıları nefretle kınıyor, hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmetler diliyor, yaralılara şifalar temenni ediyoruz. Uluslararası toplum, medeni (!) Avrupa, Gazze'deki soykırımı film izler gibi izlemektedir. İki yüzlü batı uygarlığı (!), Gazze'de başını kuma gömmüştür. İki yüzlü batı bu vahşeti görmemektedir! İnsan Hakları Örgütleri üç maymunu oynamaktadır! Dünya, Hiroşima’ya atom bombası atanlardan, sivilleri katledenlerden, tepki vermesini bekliyor! Aksa 1948'den beri işgalcilerin kirli postallarıyla çiğneniyor, 360 kilometrekarelik Gazze bu küçücük alana çok acılar sığdırdı, Kudüs 75 yıldır acının başkenti oldu." dedi.

"Filistinli kardeşlerimizin haklı davasının yanındayız, çünkü biz insanız"

Kirli bir propaganda çarkının içinde olduğumuza dikkati çeken Yücel, "Kitlesel ölümleri gerçekleştirenler suçsuz, kendini savunanlar suçlu. Kimse başını kuma gömmesin…Bir ekran görüntüsüne kapılıp, kendini kurtaracağını da zannetmesin. Sırtını emperyalistlere dayamış bir terör örgütü aralıksız yetmiş beş-seksen yıldır katliam yapıyor. Bu gerçekten kaçabilir miyiz? Katil belli iken kimse güce yaslanıp maktulü taşlamasın. Bu köhne dünya yıkılır! Ancak adaletle yoğrulmuş insanlık ayakta kalır. Bizim tarafımız belli, biz postallarıyla adaleti ezenlerin değil, Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Biz, Filistin'in haklı davasının yanındayız. Çünkü biz, insanız. Ve insanlık, adaleti tutup kaldıracak. Yazıklar olsun bu vahşeti görmeyenlere! Yazıklar olsun hastanelerin, okulların camilerin bombalanmasına göz yumanlara! Yazıklar olsun riyakarlık yaparak israile arka çıkanlara!" ifadelerini kullandı.

"Her bir metrekaresinde Müslümanın ahı, mazlumların kanı olan Gazze ateş altında ve tam 34 gündür canlı yayınlarda korkunç bir vahşet izliyoruz"

Yücel, "Gazze'de insanlık, dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Parçalanan bebek bedenleri yüreklerimizi dağlıyor, evladının cenazesini, bacağına yazdığı yazı ile bulan babanın acısı ciğerimizi yakıyor! Katledilen annesini saçından teşhis eden kız çocuğunun feryadı içimizi acıtıyor! Gazze'de şu anda sivil binalar bombalanıyor! Hastaneler, bombalanıyor! Okullar bombalanıyor! İbadethaneler bombalanıyor! Çocuklar öldürülüyor! Kadınlar öldürülüyor! Ambulanslar vuruluyor! Savaşlar dâhil her dönemde hastaneler saldırılmayan, en korunaklı alanlar olarak kabul görmüştür. Ancak bugün, katil israil, hastaneleri gözünü kırpmadan vurmaktadır! Her bir metrekaresinde Müslümanın ahı, mazlumların kanı olan Gazze ateş altında, tam 34 gündür canlı yayınlarda korkunç bir vahşet izliyoruz. Parçalanmış cesetler, bebekler ve çocuklarla can pazarı kurulmuş Gazze'de hastaneler, pazar yerleri, mülteci kampları hedef alındı. BM'nin kontrolündeki okullar bile bombalandı. Oralara sığınmış çoğu çocuk yüzlerce insan katledildi." şeklinde konuştu.

"Buradan bir kez daha bütün dünyaya 'soykırımı durdurma' çağrısı yapıyoruz"

Yücel, "Soykırım suçu işleyenler, Nazi liderleri gibi Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalı, uluslararası toplum acilen harekete geçmeli, Gazze'de ateşkes tasarıyı aşmalı, kalıcı barış gelmeli; su, gıda, elektrik, gaz, telefon, internet erişimi sağlanmalı, tıbbi yardım ve temel ihtiyaçların girişi için acil insani koridor açılmalı, başta DSÖ, UNICEF olmak üzere BM'ye bağlı tüm kuruluşlar Gazze'deki vahşete karşı görevlerini yapmalı, katliamın durdurulması için insani, siyasi, diplomatik tüm girişimler seferber edilmeli, insan hakları ihlalleri, işlenen savaş suçları, uygulanan soykırım dünyaya ilan edilmeli, soykırımcıların yargılanması sağlanmalıdır.  Güçlünün değil haklının yanında saf tutan, Gazze'de ölen insanlığı ayağa kaldırmak için boğazında yumru, yüreği buruk, meydanlara bir yumruk gibi inenler olarak diyoruz ki, ey katliama yeşil ışık yakanlar, soykırıma göz yumanlar, tarih hepinizi yargılayacak! Kara bir leke olarak kalacaksınız! Barışı kundaklayan caniler olarak anılacaksınız. Bütün gücünüze, zulmünüze, şirretinize rağmen Aksa zincirlerini kıracak, Kudüs yeniden barışın başkenti olacak. Her gün şehit vermesine rağmen direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki mazlum olmak erdem değildir, zulme karşı direnmek erdemdir! Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın." diye belirtti.

Boykot çağrısı

Yücel son olarak, "Allah, katil siyonistlere 'Gazze’ye ne yaptın' diye sorduğunda bize de 'Gazze için ne yaptın' diye sormayacak mı? Katil israilin ürünlerine itibar etmemeli, onlara kazandıracağımız her kuruşun Filistin'deki kardeşlerimizin üzerine mermi ve bomba olarak yağacağının bilincinde olmalıyız. Zalimler Filistin topraklarından defolup gidene kadar sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Orada yaşanan vahşete göz yummak, görmezden gelmek insanlığa sığmaz. Bizler Filistin için elimizden geleni yapacağız, umudumuzu diri tutarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Kahrolsun katil israil, kahrolsun iş birlikçi çete, yaşasın Filistin direnişi, yaşasın özgür Filistin." ifadelerini kullandı.

Program, üniversite öğrencisi Zekeriya Demir'in Filistin'in özgür olması ve mücahitlerin zaferi, siyonist işgalci terör şebekesi ve işbirlikçilerinin hezimete uğraması için yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir