• DOLAR 32.259
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2402.168
  • ...
Öğrenciler, Gazzeli kardeşlerine yardım için kermes düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün itibariyle 35 gündür aralıksız bir şekilde işgal rejiminin bombalı saldırılarına maruz kalan Filistin halkı için dünyanın birçok coğrafyasından destek çağrıları gelmeye devam ederken bu çağrıya bir yanıt da Siirt Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencilerinden geldi.

Fevzi Çalmak Orta okulu yakınında bulunan Güres caddesinde kermes düzenleyen öğrenciler, kendi evlerinde hazırladıkları birbirinden farklı yöresel yemekleri para dönüştürerek Filistinli kardeşlerinin bir nebze olsun yaralarını sarmak için gönderecek.

"Müslüman ülkelerinin liderleri çok duyarsız, sessiz, tepkisiz ve halk bunu farkında"

Murat Kalkan

Filistin halkının 75 yıla yakın sistematik bir zulüm ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Fevzi Çakmak Ortaokulu Müdürü Murat Kalkan, "Filistinli kardeşlerimize yardım etmek amacıyla okul olarak kermes düzenledik. Buradan elde ettiğimiz geliri Filistin'e göndereceğiz. israilin bu kadar hadsiz, fütursuz, saldırgan, teröristçe davranmasının tek nedeni Müslüman ülkelerinin birleşmemesi. Şu an bir koridor açılsa dünyadaki tüm Müslümanlar Filistin'e akın edecek. Müslüman ülkelerin liderleri maalesef bu konuda çok duyarsız, sessiz, tepkisiz ve halk bunun farkında." ifadelerini kullandı.

"Askeri müdahale şart, Erbakan hocanın dediği gibi israil ancak güçten anlar"

Müslüman halkın İslam ülkelerinin liderlerinin Filistin meselesindeki tavrından razı olmadığını ifade eden Kalkan, "Bir an önce Müslüman ülke liderlerinin çok hızlı bir şekilde kınayarak değil, protesto ederek değil, mitingler yaparak değil fiziki müdahalede bulunarak Gazze'de Müslüman kardeşlerimize yardımcı olmaları gerekiyor, bu artık farzdır. Askeri müdahale şart. Erbakan hocanın dediği gibi 'israil ancak güçten anlar.' Bunu bütün dünya biliyor. İşgalciler fütursuzca çıkıp 'biz herkesi yok edeceğiz ve hiç kimse bizi durduramaz' diyorlar ve bu rahatlıktalar. 2 Müslüman ülke kımıldasa ne Amerika ne de israil ses çıkaramaz. Çünkü Allah'ın Kur'an'daki vadidir. Müslümanlar güçlüdür ama bu gücün farkında değiller." şeklinde konuştu

"Televizyonda katledilen çocukları, kadınları izlediğimizde göz yaşlarımızı tutamıyoruz"

Hiranur Baysal

Kermesten elde edilen parayla bir nebze olsun Filistin'deki çocukların yaralarını sarmak istediklerini ifade eden Hiranur Baysal, "Filistin için hepimiz üzülüyoruz. Ailece televizyonun karşısına geçip orada katledilen çocukları, kadınları izlediğimizde göz yaşlarımızı tutamıyoruz. İnşallah bu kermesten elde ettiğimiz gelir bir nebze olsun onların yaralarını sarmaya yardımcı olur." diye konuştu

"Bazen onların yerinde olduğumu düşünüp ağlıyorum, üzerinize bombalar düşüyor ve ailenizi kaybediyorsunuz"

Elif Baysal

Düzenledikleri bu kermesten elde edilecek gelirin Filistinli kardeşlerimizin yaralarını sarmak için yeterli gelmeyeceğini ifade eden Elif Baysal, "Ama yine de elimizden geldiği kadar kardeşlerimize destek olmak istiyoruz. Orada katledilen, üzerlerine bomba atılan kardeşlerimizi televizyonlardan her gün izliyoruz ve biraz empati yapıyorum, 'acaba ben onların yerinde olsaydım ne olurdu?' diye soruyorum. Hatta bazen onların yerinde olduğumu düşünüp ağlıyorum, bir anda üzerinize bombalar düşüyor ve ailenizi kaybediyorsunuz, o yetmiyor bir de hastaneleri bombalıyor, çocukları katlediyorlar." şeklinde duygularını paylaştı.

Adyamanda meydana hgelen deprem nedeniyle evi yıkılan ve Siirt'e taşınmak zorunda kalan bir depremzede de meşhur Adıyam çiğköftesini yaparak öğrenclerin düzenlediği kermese destek oldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir