• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dünya Müslüman Alimler Birliğinden çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Müslüman Alimler Birliğine bağlı İçtihat ve Fetva Komitesi, "İşgalci düşmana karşı kapsamlı boykot fetvası" başlığıyla bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Mübarek Filistin topraklarında 7 Ekim’den bu yana Müslümanlar ile işgalci Siyonist düşman arasında yaşanan şiddetli savaş, Müslümanların toprakları bir olduğundan ümmetin tamamının, savaşan düşmanın gücünü kırmak için var gücüyle kapsamlı bir cihada girişmesini gerektirmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Siyonist işgalini sona erdirmek için Müslümanların harekete geçmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, "Yöneticiler, yönetilenler, elitler ve tüm Müslümanların birleştiği nokta, kolay ve herkesin erişebileceği kapsamlı bir boykottur." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, siyonist işgalci israilin ve destekçilerinin boykot edilmesinin önemine ilişkin, "Siyonist düşmanı ve ona yardım edenleri boykot etmek İslam hukukuna göre bir zorunluluktur." ifadesine yer verildi.

İşgalcilere karşı boykotun, "siyaset, diplomasi, ekonomi, medya, turizm, eğitim, spor ve düşmanı zayıflatacak şekilde diğer tüm alanları kapsaması ve İslam ülkeleri ile halklarının düşmanla bağlarını koparması gerektiği" vurgulandı.

Müslüman Alimler Birliğinin fetvasında, siyonistlere karşı kapsamlı boykot yapılmasına ilişkin başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere İslam hukukundan deliller sebepleriyle ortaya konuldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir