• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siyonist rejim, Gazze'de 35 gündür katliam yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimine ait savaş uçakları, gece boyunca Gazze'de hastanelerin çevrelerini vurdu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Rantisi Çocuk Hastanesi'nin doğrudan hedef alındığını, hastanenin bodrum katında ve bazı tesislerinde büyük yangınların çıktığını belirtti.

Siyonist işgal rejimi, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi'nin avlusunu da hedef aldı. Şifa Hastanesi avlusunda bulunan ve içinde sivillerin bulunduğu bir araç da saldırıların hedefi oldu.

Yaralı ve hastaların yanı sıra yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin sığındığı Endonezya Hastanesi'nin çevresine de çok şiddetli saldırılar düzenlendi.

Saldırılar, hastanenin bazı bölümlerinde ciddi hasara yol açtı, şehid ve yaralananların olduğu aktarıldı.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise siyonist rejimin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye'de yer alan El-Avde Hastanesi çevresini bombaladığı belirtildi.

Açıklamada, uluslararası topluluğa "büyük bir felaket" yaşanmadan önce tıbbi malzeme ve yakıt sağlamak için acil müdahale çağrısında bulunuldu.

Güvenli olduğu düşüncesiyle hastanelere sığınan binlerce kişi, bombalamalar sırasında zor anlar yaşadı.

Batı Şeria'da şehit sayısı 18'e yükseldi

Siyonist rejimin sözde ordusu, dün işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine baskın düzenledi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin düzenlediği baskında şehid sayısının 18'e yükseldiği, en az 20 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Siyonist işgalciler, Gazze Şeridi'nde bulunan ibadethaneleri bombalamaya devam ediyor. Han Yunus'ta bulunan Halid bin El Velid camiinin vurulma anı ortaya çıktı. Caminin vurulma görüntüsü, siyonist işgalcilerin ibadethanelere yönelik saldırılarından biri olarak kayıtlara geçti. Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana saldırılarda 59 cami yıkıldı.

İşgal rejiminin aralıksız bomba yağdırdığı Gazze'de ortaya çıkan yıkım korkunç boyutlara ulaştı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın raporunda Gazze'de işgalcilerin saldırıları sonucu konutların yüzde 50'sinin yok olduğu bildirildi.

Gazze'de sağlık krizi: Hamileler ve bebekler tehlikede

Siyonist işgal rejiminin abluka ve yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde yaşanan sağlık krizi nedeniyle, hamileler ve bebeklerin tehlikede olduğu belirtildi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, Gazze'de bulunan tesislerinde 4 bin 600 hamilenin bulunduğunu duyurdu.

Yazılı açıklamada, tesislerde 380 yeni doğmuş bebeğin olduğu, hamile ve bebekler için tıbbi bakıma ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Bombardımanlar, hasar gören ya da çalışmayan sağlık tesisleri, kitlesel düzeyde yerinden edilme, su ve elektrik kaynaklarının çökmesi, gıda ve ilaçlara erişimin kısıtlanması anne, yenidoğan ve çocuk sağlığı hizmetlerini ciddi şekilde sekteye uğratıyor.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun raporuna göre, Gazze'de tahminen 50 bin hamile kadın bulunuyor ve her gün 180'den fazlası doğum yapıyor.

Bunların yüzde 15'inin hamilelik veya doğumla ilgili komplikasyonlar yaşaması ve ek tıbbi bakıma ihtiyaç duymasının muhtemel olduğu belirtiliyor.

Bu kadınlar, güvenli bir şekilde doğum yapmak ve yeni doğan bebeklerine bakmak için ihtiyaç duydukları acil obstetrik hizmetlere erişemiyor.

18 hastane ve 45 birinci basamak sağlık merkezinin kapalı olması nedeniyle bazı kadınlar sığınaklarda, evlerinde, moloz yığınları arasında sokaklarda ya da sağlık hizmetlerinin kötüleştiği, enfeksiyon ve tıbbi komplikasyon riskinin arttığı sağlık tesislerinde doğum yapıyor.

HAMAS'tan ABD'ye yalanlama: Henüz insani ateşkese varılmadı

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Basın Danışmanı Tahir en-Nunu, henüz insani ateşkese varılmadığını belirttti.

Tahir en-Nunu, ABD'nin "siyonist rejimin çatışmalara insani ara verilmesini kabul ettiği" yönündeki açıklamalarına Telegram hesabından cevap verdi.

Siyonist işgal rejimiyle görüşmelerin sürdüğünü ancak şu ana kadar bir anlaşmaya varılmadığını kaydeden Nunu, "Bir anlaşmaya varılacak olursa bu, açık bir şekilde halkımıza duyurulacaktır" dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "siyonist rejimin abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan sivillerin çıkışı için saldırılara günde 4 saat ara vermeyi kabul ettiğini" öne sürmüştü.

Suriye ve Irak'ta, işgalci ABD askerlerinin bulunduğu 3 üsse İHA ve füzelerle saldırı düzenlendi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak ve Suriye'de ABD ile koalisyon güçlerine toplam 46 saldırı düzenlendiğini açıkladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir