• DOLAR 32.47
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2439.721
  • ...
Mısır'da sivil itaatsizlik eylemleri genişliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Sivil itaatsizlik eylemleri çerçevesinde elektrik, su ve doğalgaz faturalarını ödememe ve buna benzer darbe ekonomisine zarar verebilecek eylemler gerçekleştiriliyor.

 

Her geçen gün eylemlere bir yenisi ekleyen darbe karşıtı Mısırlılar bu eylemlere bir yenisi daha ekledi.

 

Yeni eylemin adı Metro eylemi. Yarından (Pazar) itibaren başlayacak olan eylem, günün en yoğun olduğu saatler olan 07.00 ile 10.00 ve 14.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Metro eylemi çerçevesinde tek girişle Metro yerinde en az üç saate yakın bir süre beklenerek daha fazla yolcu alınmasının önüne geçilecek. Bu yolla Metro'da yoğun bir izdiham meydana gelmesi hedeflenirken, ayrıca cunta yönetimin Metro'dan elde ettiği gelir düşecek ve Mısır ekonomisine zarar verilecek.

 

Bu şekilde seslerini her fırsatta duyurmaya çalışan darbe karşıtı Mısırlılar, gün geçtikçe daha farklı protestolar geliştirerek eylem çeşitliliğini arttırıyor.

 

Sivil itaatsizlik eylemlerinde, darbe karşıtlarının işyerlerini ve görevlerini bırakarak gösterilere katılmaları Mısır ekonomisine çok ciddi zararlar verirken, aynı şekilde Mısır ekonomisinin can damarı olan Turizm'de de ciddi gerilemeler yaşanıyor. (Said Teşne - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir