• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
SON DAKİKA
HAMAS ümmete umut veriyor:  DİRENİŞ GALİP GELECEK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze

HAMAS'ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'nde işlediği katliamlardan ABD'yi sorumlu tuttu. Hamdan, "ABD yönetimine mesajımız: ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimine diyoruz ki saldırının ardından Gazze'yi yönetme hayalini düşünmekten vazgeçmelisiniz. Direniş ve halkımız galip gelecektir. Orta Doğu ve diğer yerlerdeki yaşadıklarınızdan ders alın." diye konuştu. Terör şebesinin elebaşı Binyamin Netanyahu'ya da seslenen Hamdan, "Yabancı esirler serbest bırakılacak, söylediğimiz gibi onlar misafir ama onların can güvenliğinin sağlanması için saha ve güvenlik koşullarının sağlanması gerekiyor. Askerlerinize gelince, bunun bedelinin ne olduğunu biliyorsunuz." diye konuştu. İşgal rejiminin, "Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin altında tüneller ve komuta merkezleri inşa edildiği" iddialarına ilişkin ise Hamdan, Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne Gazze'deki tüm hastanelere heyetler göndermeleri çağrısını yineledi. (İLKHA)

HAMAS’tan Musa Ebu Merzuk:

BU SAVAŞI ABD YÖNETİYOR!

Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Musa Ebu Merzuk, “Bu çatışmaları ve savaşı ABD’nin kendisi kontrol ediyor ve yönetiyor. ABD SİHA’ları Gazze semalarında. Savaş gemileri Filistin kıyılarında'' dedi. Yeni Şafak'a konuşan Musa Ebu Merzuk,  Aksa Tufanı Operasyonu’na karşı siyonist rejimin  askeri ve istihbari yönden bu kadar güçsüz ve zayıf olacağını beklemediklerini kaydetti. Ebu Merzuk, “Bölgenin en güçlü ordusu ve dünyanın en güçlü istihbaratına sahip olarak gösterilen israil’in bu kadar hızlı yıkılacağını tahmin etmiyorduk. Çatışma başladığında bu orduyu karşımızda göremedik” dedi.

"ZAFER CEPHEDE KAZANILIR"

Gazze Şeridi’ndeki en deneyimli tümen olan Gazze Tümeni’nin savaşamadığını kaydeden Ebu Merzuk, kara harekatında zafer elde edeceklerini vurguladı. Ebu Merzuk, “Tümenin tamamı çöktü. Gazze birliğinden bahsediyoruz. Hepsi öldürüldü, yakalandı veya yaralandı. Gazze Şeridi çevresinde işgal güçlerine ait birçok nokta artık yok. Kara harekatı başladı ancak geri çekiliyorlar, kayıpları büyük. Doğruyu söylemek gerekirse israil ordusunu bu kadar zayıf görmek bizi şaşırttı. Sivilleri uçaklarla bombalamak güç değil, zafer ifade etmez. Gerçek zafer, cephede savaşarak kazanılır. Onlarla sahada yüzleşeceğiz” diye konuştu.

Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde:

İŞGALCİLERE AİT 136 ASKERİ ARACI İMHA ETTİK

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze Şeridi'ne saldırmasından bu yana işgal ordusuna ait 136 aracı kullanılmaz hale getirdiklerini açıkladı. Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, "israil'in saldırı başlatmasından bu yana 136 israil aracını kullanılmaz hale getirdiklerini" belirterek, bir işgal askerini daha öldürdüklerini kaydederek, çatışmaları her noktada sürdüreceklerini kaydetti. Ebu Ubeyde, siyonist işgalcilerin, birkaç gün önce HAMAS'ın alıkoyduğu 12 yabancının serbest bırakılmasını engellediğini söyleyerek, "Tutukluların ve yabancıların serbest bırakılma çabalarını engelleyen, onların hayatını tehlikeye atan israil'dir." ifadelerini kullandı. Esir takası anlaşmasının tek seçenek olduğunu ifade eden Ebu Ubeyde, siyonistlerin zindanlarındaki kadın, yaşlı ve hasta tutukluların bulunduğunu, aynı şekilde HAMAS'ın da elinde bu yönde esirlerin olduğunu sözlerine ekledi. (İLKHA)

 

Siyonist basın tedirgin

“HAMAS'TA ÇÖKME YOK!”

Siyonist rejimin Yedioth Ahronoth gazetesi analisti işgalci katil ordusunun Gazze Şeridine yönelik kara saldırısını değerlendirdi. Yedioth Ahronoth gazetesi analisti; ''Kara harekatının başlamasından önce hava saldırılarının HAMAS'ın tanksavar pozisyonlarını ve roket fırlatma kabiliyetini devre dışı bıraktığına inanıyorduk, ancak komuta ve arazide herhangi bir çökme belirtisi görünmüyor." Henüz HAMAS'a karşı büyük bir saldırı görmedik, tek bir HAMAS üyesinin bile enkaz altından ya da tünelden ellerini kaldırarak çıktığını görmedik." değerlendirmesini yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir